9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Klein CKE

Boerencamping Half-Hichtum

Gelegen langs de Elfstedenfietsroute, op 20 minuten lopen van het centrum van Bolsward. De staanplaatsen liggen op een klein maar meer beschut grasveld en een groter open grasveld. De slechtweerruimte is uitgerust met een tafeltennistafel, dartbord en schaaktafel. Naast boerengolf is er ook kinderboerengolf en een jeu de boules baan. Er is een barretje waar wat gedronken kan worden. Net en schoon sanitair.

Fraai gelegen aan de rand van het Hanzestadje Bolsward vind je op Boerencamping Half-Hichtum rust, ruimte en natuur. Hier kampeer je op het Friese platteland, direct aan de Elfstedentochtroute.

De camping beslaat een grootte van 1,5 hectare en telt 24 staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Drie daarvan zijn geschikt voor campers, compleet met servicestation. Hierdoor hangt er een rustige en gemoedelijke sfeer. De staanplaatsen liggen op een klein, maar meer beschut grasveld en een groter open grasveld met weids uitzicht over de weilanden. Stroom en water is op het kampeerterrein aanwezig en het sanitair is netjes. Daarnaast is er een trekkershut voor 4 personen te huur.

Boerencamping
Je kunt er niet omheen: Half-Hichtum is een echte boerencamping. Zo kunnen kinderen kijken bij het schaapscheren, de boer helpen bij het voeren van de schapen, lammetjes en varkentjes en mogen ze shetlandpony Atze borstelen en er op rijden. Ook neemt de boer ze soms voor een ritje op de trekker en legt hij desgewenst de kunst van het fierljeppen uit. Leuk voor jong en oud is het boerengolf.

Activiteiten
Slecht weer? De recreatieruimten zijn uitgerust met gezelschapsspellen, boeken, speelgoed, een tafeltennistafel, dartbord en sjoelbak. Bij mooi weer kunnen de kinderen lekker uitrazen in de boomhut, op de trampoline of in de zandbak met klimhuis en glijbaan. Daarnaast organiseert de camping in de zomermaanden kaartavonden, workshops schilderen in het weiland, jeu-de-bouleswedstrijden met nazit bij het kampvuur, gezamenlijke ontbijten en af en toe een barbecue.

Haal- en brengservice
Door de ligging langs de Elfstedentochtroute, is de camping een ideaal start- of eindpunt voor een lange fietstocht. Speciaal voor de oudere fietser biedt de camping een haal- en brengservice. Hierbij word je opgehaald op de plek waar je stopt, om een dag later bij datzelfde punt weer te beginnen.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Boerencamping Half-Hichtum heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Boerencamping Half-Hichtum is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa