3.7 sterren

Camping It Soal

NederlandFrieslandWorkum  (sitecode 38869)

Camping It Soal

NederlandFrieslandWorkum
4 sterren
ErkendCKE

De watersportcamping heeft grotendeels vaste plaatsen. De toeristische standplaatsen bevinden zich in rijen op open, door hoge bossingels omzoomde kampeerweiden verspreid over het terrein. Er zijn een skatebaan, een surfwinkel, een surf- en kitesurfschool en een kleine haven. Enkele bruggetjes leiden naar een openbaar strand aan het IJsselmeer. Er is een zandstrand van 650 x 40 m met een ligweide, een surfschool, ruimte voor strandspelen, een afgezet zwem- en (kite)surfgedeelte en sanitair.

Kamperen aan het strand, met Elfstedenstad Workum binnen handbereik: Camping It Soal hoort bij de mooiste campings van Friesland. Deze watersportcamping ligt pal aan de Friese kust en is een ideale plek voor het uitoefenen van diverse watersporten.

De camping bestaat merendeels uit vaste staanplaatsen. De toeristische plaatsen liggen in rijen op open kampeerweiden en zijn verspreid over het terrein. De kampeervelden worden omzoomd door hoge bossingels. Er zijn diverse sanitairgebouwen aanwezig. Wil je liever iets huren? Er zijn vijf-persoons chalets beschikbaar, waarvan sommige chalets aan het water liggen.

Voor kinderen is er veel te doen

Op deze kindvriendelijke camping vind je veel speeltuintjes. Kinderen kunnen aan het zandstrand veilig spelen vanwege het ondiepe water en jij kunt heerlijk ontspannen op de ligweide met een goed boek of een puzzel. Enkele bruggetjes leiden vanaf de camping naar een openbaar strand aan het IJsselmeer. Met een skatebaan, een surfwinkel, een surf- en kiteschool en een kleine haven is deze camping ook een fijne bestemming voor actieve kampeerders en gezinnen met tieners.

Recreatieprogramma voor jong en oud

Op het park vind je twee restaurants: Strandpaviljoen IJsselmeerzicht en Havenrestaurant It Soal. Deze laatste heeft mooie grote ramen op de eerste verdieping, waardoor je optimaal kunt genieten van het uitzicht over het water. Dankzij de goed uitgeruste campingwinkel is het ook geen probleem om zelf een maaltijd te koken. Tijdens de schoolvakanties heeft Camping It Soal een uitgebreid recreatieprogramma voor jong en oud. Naast gezinsactiviteiten worden er onder andere themadagen georganiseerd. Thuisbasis van het recreatieteam is recreatiegebouw ‘The Fun Factory’. Tijdens de zomervakantie is er een speciaal programma voor de oudere jeugd.

Omgeving

De waterrijke omgeving van Camping It Soal vraagt om een hoop waterpret. Jachthaven It Soal in Workum is een uitstekende uitvalsbasis voor een tocht over het IJsselmeer, de Friese Meren of de Waddenzee. Het ondiepe water is ook perfect voor de catamaranzeiler en surfer.

Workum heeft sinds 1399 stadsrechten en behoort daarmee tot de Friese elf steden. De Grote Gertrudiskerk is een mooie bezienswaardigheid in deze stad. Wil je meer weten over de geschiedenis van Workum? Ga dan naar Museum Warkums Erfskip. Je vindt hier diverse tentoonstellingen. Tegenover het museum vind je het Pottenbakkershûs, waar een tentoonstelling is over de Workumse pottenbakkers.

Eilandbewoners

Een bijzonder uitje is een boottocht van Harlingen naar Vlieland of Terschelling. De wind en de veelzijdige natuur laten je al je zorgen vergeten. Op de eilanden kun je uren dwalen door de bossen en duinen. Of ga uitwaaien op het strand. Nadien kom je bij in een van de vele cafés of restaurants. Nog niet genoeg water gezien? De boottocht van Stavoren naar Enkhuizen is een gezellig uitje voor het hele gezin. Leuk om te combineren met een bezoek aan openluchtmuseum Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hier ga je terug in de tijd en ontdek je het verhaal van de Zuiderzee en de mensen die in dit gebied woonden.

Winkelen

Wie wil winkelen kan het beste een dagje naar Leeuwarden gaan. De historische binnenstad is een fijne plek om te winkelen dankzij de vele kleine winkelstraatjes en mooie stadsgrachten. Je vindt hier leuke winkeltjes, bijzondere boetiekjes, diverse uitgaansgelegenheden en gezellige restaurantjes. Wil je meer weten over de stad en de elf steden in de provincie Friesland? Ga dan naar het Fries Museum. Als je van dieren houdt ga je naar Aquazoo in Leeuwarden. Hier vind je vooral dieren die in het water leven.

Lees meer over Friesland