2.5 sterren

Camping & Jachthaven De Veenhoop

NederlandFrieslandDe Veenhoop  (sitecode 56438)

Camping & Jachthaven De Veenhoop

NederlandFrieslandDe Veenhoop
2.5 sterren
KleinCKE

Het Eijzengapaed doorsnijdt deze camping waar een jachthaven bij hoort. Er zijn dan ook voldoende watersportmogelijkheden en er worden sloepen, zeilboten en kano's verhuurd. Tevens wordt er les in zeilen gegeven. Het terrein is opgedeeld in verscheidene grasvelden die gescheiden zijn door loofbomen en heesters. Naast de camping is een speeltuin.

Ontspannen vakantie vieren in Friesland op Camping & Jachthaven De Veenhoop

Camping & Jachthaven De Veenhoop is geschikt voor watersporters door de ligging in het nationale park De Alde Feanen aan de meren Grietmansrak en de Wijde Ee. De goede voorzieningen dragen bij aan een onbezorgde vakantie in het hart van Friesland.

Ruime staanplaatsen en comfortabele huuraccommodaties

Je kampeert op deze kleine camping met de caravan, tent of vouwwagen op een ruime staanplaats met een eigen elektrische aansluiting. Een weelderige begroeiing zorgt voor gedeeltelijke beschutting. Voor campers is er een aantal verharde staanplaatsen beschikbaar op het terrein. Deze camping verhuurt ook volledig ingerichte chalets voor vier tot zes personen. Deze zijn ideaal voor een glamping vakantie. Er is ook een groot vakantiehuis dat plaats biedt aan tien tot twaalf personen.

Voorzieningen op en rond de camping

Het verblijf op de camping is comfortabel dankzij de uitgebreide voorzieningen, zoals modern sanitair, een wasserette en gratis wifi. Er is ook een broodjes- en krantenservice, zodat je elke dag begint met een goed ontbijt en leesvoer. In het naast de camping gelegen restaurant smul je van uiteenlopende gerechten. Op het terras kom je op adem met een hapje of drankje na een dag vol activiteiten. Binnen vijftien minuten ben je in Drachten, waar een aantal supermarkten zijn.

Zwemmen en ander vermaak

Camping & Jachthaven De Veenhoop is een paradijs voor waterratten, want er zijn genoeg mogelijkheden om te zwemmen, watersporten en vissen. De camping heeft een eigen jachthaven met een trailerhelling, zodat je makkelijk het water op kunt. Rond de camping lopen tal van fiets- en wandelroutes. Fietsen, zeilboten, kano's en sloepen zijn te huur, en de campingeigenaar geeft zelfs privé zeillessen. Verder is er een ruim sportveld.

Omgeving

Mooie stadjes vlak bij Camping & Jachthaven De Veenhoop

Camping & Jachthaven De Veenhoop ligt op 15 minuten rijden van Aldeboarn, ooit een van de belangrijkste plaatsen in Friesland, en Drachten, met een zeer levendige binnenstad.

De camping ligt op 20 minuten rijden van het nationale park De Alde Feanen. Dit uitgestrekte laagveengebied heeft een oppervlakte van bijna 2.300 hectare, waarin verschillende landschappen elkaar afwisselen. Van rietvelden en plassen tot trilvenen, elzenbroekbossen en graslanden. Omdat het een belangrijk leefgebied is van allerlei vogelsoorten staat het nationaal park aangemerkt als wetland. Je kunt hier heerlijk wandelen en varen.

Lees meer over Friesland

Naar accommodaties