3 sterren

Camping Lauwerszee

NederlandGroningenVierhuizen  (sitecode 70784)

Camping Lauwerszee

NederlandGroningenVierhuizen
3 sterren
CharmeErkendCKE

De parkachtig aangelegde camping ligt in een dorp achter de herberg. De camping heeft grote plaatsen op velden, die omzoomd worden door een grote verscheidenheid aan hoge bomen en struiken. De camping is geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die rust zoeken. Het dorp zonder winkelvoorzieningen ligt dicht bij het Nationaal Park Lauwersmeer met stranden en watersportmogelijkheden. Het vertrekpunt van de veerboot naar Schiermonnikoog ligt op fietsafstand.

Vierhuizen is een gemoedelijk, klein dorp dichtbij nationaal park Lauwersmeer met in het voorjaar eindeloze velden orchideeën. In de zomer fiets of wandel je er vanaf camping Lauwerszee zo naar toe.

Het dorp telt een kerk, een molen en herberg Het Lachende Paard waar je prima kunt ontbijten, lunchen en dineren. Saskia Harens – de ene helft van het campingechtpaar - zwaait de scepter in die herberg; hij hoort bij de camping. Echtgenoot Bert Jan tovert de lekkerste schotels uit de keuken. Achter de herberg ligt de groene camping Lauwerszee. Hier zorgt Bert Jan voor het terrein met zijn moderne sanitair en ruime, beschutte, gedeeltelijk autovrije staanplaatsen. De velden en voor een deel ook de plaatsen, worden omzoomd door een bijzonder grote verscheidenheid aan bomen en struiken, die op hun beurt weer veel verschillende vogelsoorten aantrekken.

Bert Jan en Saskia hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Beiden hadden een heel andere levensloop achter de rug toen zij in 2004 in Vierhuizen hun definitieve bestemming vonden met de overname van de camping. Een prettige bijkomstigheid is dat het gedeeltelijk parkachtig aangelegde terrein al was ontdekt door doelgroepen die de familie graag wil ontvangen: genieters van rust en ruimte, natuurliefhebbers, vogelliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. De camping ligt vlakbij Zoutkamp, bekend om zijn palingrokerij en garnalenvisserij. Op fietsafstand ligt Lauwersoog, de thuishaven van de veerboot van en naar Schiermonnikoog. Een mooie bestemming voor een dagtocht per fiets. Bij de haven en visafslag heeft Lauwersoog populaire visrestaurants.

Omgeving

Natuurschoon rond Camping Lauwerszee

Camping Lauwerszee ligt op 20 minuten rijden van nationaal park Lauwersmeer, een walhalla voor vogelspotters. In 1969 werd de zeearm Lauwerszee afgesloten van de Waddenzee en ontstond dit zoetwatermeer. Vandaag de dag wandel of fiets je hier door een variatie aan landschappen, met naast open water ook uitgestrekte graslanden, wuivende rietvelden en beschutte bossen. Het noordelijk deel bevat veel kalkrijk zand waar onder meer het zeldzame parnassia groeit, net als verschillende orchideeën, die je ontdekt tijdens de orchideeënroute.

Vanaf de camping ben je in 10 minuten in Lauwersoog. Vanaf hier vertrekt de veerboot naar het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog.

Lees meer over Groningen