Camping Robersum

NederlandGroningenVierhuizen  (sitecode 68642)

Camping Robersum

NederlandGroningenVierhuizen
KleinCharme

De staanplaatsen op deze camping bevinden zich op verschillende veldjes, deels met uitzicht over landerijen. Er is een apart trekkersveldje. Fietsen zijn te huur en vuurpotten te leen. Er is een koelkast. Het terrein ligt aan de fietsroute LF14. De omgeving is geschikt voor kanovaren, wadlopen en fierljeppen. Op 1 km afstand is zwemmen mogelijk. Het sanitair is eenvoudig en schoon. De Natuurkampeerkaart van Stichting De Groene Koepel is verplicht voor een deel van de camping.

Actieve kampeervakantie vlak bij het Lauwersmeer op Camping Robersum

Camping Robersum is ideaal voor fietsers en wandelaars die het noorden van de provincie Groningen willen verkennen. Natuurliefhebbers en vogelspotters zitten vlak bij het Lauwersmeer en de Waddeneilanden.

Groepskamperen mogelijk

Op deze kleine camping ben je welkom met de tent, caravan, camper of vouwwagen. Je kampeert op ruime staanplaatsen omringd door een weelderige begroeiing van bomen en bloeiende planten, met voldoende plek voor een voortent, luifel of een bijzettentje voor de kinderen. Een deel van de kampeerplaatsen heeft uitzicht over de weilanden. Groepskamperen doe je op deze camping in een ruim vakantiehuis met plek voor maximaal 34 personen. Daarnaast zijn ook volledig ingerichte kleine vakantiehuisjes te huur op de camping, met plek voor maximaal vier personen.

Goede basisvoorzieningen

Camping Robersum heeft goede basisvoorzieningen, zoals verzorgd sanitair en gratis wifi. Er is ook een wasmachine aanwezig en een koelkast voor algemeen gebruik. Een kampvuur maak je in de daarvoor beschikbare vuurbakken. Het centrum van Zoutkamp bevindt zich op fietsafstand. Hier zijn meerdere restaurants en doe je de boodschappen. Het iets grotere Leens ligt op 10 minuten rijden. Hier is de keus aan horeca, winkels en supermarkten wat groter.

Gepast vermaak voor jong en oud

Deze camping is prettig voor rustzoekers. De prachtige omgeving is niet alleen een fijne plek om te onthaasten, maar trekt ook veel vogels en vlinders aan die je in stilte bestudeert vanaf je kampeerplek. Er is geen druk activiteitenprogramma maar gezinnen hoeven zich niet te vervelen. Op hete dagen zoeken de kinderen verkoeling in de zandbak met waterpomp en in de speeltuin vermaken ze zich met diverse speeltoestellen. Op het sportveld speel je samen een potje voetbal of andere balsport. In de recreatieruimte maak je makkelijk contact met andere campinggasten. Verder ligt de camping aan het netwerk van fietsknooppunten. Fietsen zijn ter plekke te huur.

Omgeving

Nationale parken vlak bij Camping Robersum

Vogelaars en natuurliefhebbers ontdekken nationaal park Lauwersmeer, op steenworp afstand van Camping Robersum. In dit natuurgebied wisselen water, eilandjes, rietvelden, bossen en graslanden elkaar af. Dit is het leef- en broedgebied van ruim 100 vogelsoorten, waaronder de zeearend.

Ook de Waddenzee ligt aan je voeten en vanaf de camping ben je zo in Lauwersoog. Hiervandaan vaar je in een uur naar het prachtige Schiermonnikoog, waar nog een nationaal park op je wacht, met duinen, wad en strand maar ook polders en bossen. Op dit Waddeneiland kom je de helft van alle planten en bloemen in de Nederlandse floragids tegen.

Lees meer over Groningen

Naar accommodaties