SVR Campings in Limburg

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Limburg

Wissen
2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Zoek de rust van de natuur op en verblijf op een SVR camping in Limburg

Kamperen bij de boer op een SVR camping in Limburg: dat is pas echt kamperen. Geen drukke animatieteams of volle zwembaden, maar een verblijf te midden van de natuur, met grazende koeien, bloeiende fruitbomen of in de wei op een voormalig boerenerf.

Gezellig kamperen bij de boer

Op een SVR camping in Limburg word je regelmatig onthaald met een kopje koffie en de boer en boerin kennen vaak iedereen bij naam. Ook met de buren heb je al gauw kennisgemaakt en iedereen is behulpzaam wanneer er iets gedaan moet worden. Hier geniet je niet alleen van de rust en de groene omgeving, maar ook van de gemoedelijke sfeer op de camping. ’s Ochtends word je wakker op het platteland, waarna je af en toe een koe hoort loeien of een vogel hoort fluiten.

Ruimte, rust en natuur

Op SVR campings in Limburg heb je ruimte genoeg. Je staat er vrij van de buren op het veld en hebt uitzicht over de weilanden, fruitbomen of het grazende vee. Bij een groot deel van de boerderijen vinden nog agrarische activiteiten plaats. Hier spelen de kinderen tussen de dieren en helpen de boer met eieren rapen. Of pluk vers fruit voor het ontbijt en geniet simpelweg van het buitenleven. Vaak is er een campingwinkel waar je verse producten zoals jam, melk en yoghurt haalt.

Kinderen genieten deze vakantie het meest

Kinderen vinden het heerlijk op SVR campings in Limburg, zeker wanneer er dieren rondlopen. En dat is niet alleen het geval bij een veehouderij, want ook op landbouwbedrijven of voormalige boerenbedrijven loopt vaak vee rond. Hier zien ze waar wol en eieren vandaan komen en leren ze bewust om te gaan met voedsel. Ze verzorgen en aaien de dieren en aan het eind van de vakantie wordt er vaak een boerendiploma uitgereikt.

Bezienswaardigheden in Limburg

Limburg heeft een rijke geschiedenis en hier bezichtig je zeldzame opgravingen, steenkolenmijnen, kastelen en interessante musea. In Heerlen ligt het Thermenmuseum dat is gebouwd rondom de grootste Romeinse opgraving in Nederland. Of bezoek Valkenburg met de kasteelruïne die je bezoekt via een kabelbaan en de Fluweelengrot. Ook kastelen vind je overal in Limburg: bezoek het veertiende-eeuwse Kasteel Terworm, de Kasteeltuinen in Arcen en het romantische Château St. Gerlach.

Activiteiten vanuit SVR campings in Limburg

In Limburg geniet je van fietstochten en wandelingen in het glooiende landschap, bijvoorbeeld over de uitgestrekte Peel, of langs de oevers van de Maas. Actieve vakantiegangers gaan daarnaast sloepvaren over de Maas, duiken in een meer of galopperen te paard door Midden-Limburg. In steden zoals Maastricht en Venlo kun je prettig winkelen en bezichtig je historische bouwwerken. Met kinderen bezoek je het Mergelrijk, waar je de ondergrondse mergelgrotten ontdekt. Of ga naar het pretpark Toverland in Sevenum met achtbanen, bobslee, toverhuis en nog veel meer attracties verdeeld over zes werelden.