3.4 sterren

Camping Ponderosa

NederlandNoord-BrabantUlicoten  (sitecode 56905)

Camping Ponderosa

NederlandNoord-BrabantUlicoten
4 sterren
ErkendCKE

Het kampeerterrein ligt in een bosrijke omgeving en is geschikt voor gezinnen met kinderen en senioren. De staanplaatsen zijn ruim en op ieder veld zijn speeltoestellen. De avonturenspeeltuin is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er is ook een animatiezolder voor de kleinere kinderen. Voor jongeren is er een chill-plek en worden er veel sportactiviteiten georganiseerd. Het zwembad heeft 60-meter-glijbaan en een mooi opgezet kleuterbad.

Camping Ponderosa ligt vlak bij de Belgische grens in een bosrijk dorpje in de gemeente Baarle-Nassau. Hier vermaak je je in het binnenzwembad met stroomversnelling, met een potje tennis, voetbal of jeu de boules en bezoek je pretparken als de Efteling, Bobbejaanland en Safaripark Beekse Bergen.

Op deze grote camping liggen de ruime, vlakke staanplaatsen in een bosrijke omgeving. Op ieder kampeerveld zijn speeltoestellen te vinden. Voor huurders zijn er moderne en luxe chalets, safaritenten en bungalowtenten beschikbaar. Zelfs kamperen zonder eigen tent is hier dus mogelijk. Huurt u een chalet dan dient u €40,- verplichte schoonmaakkosten ter plekke te voldoen.

Zwemmen, spetteren en roetsjen van de glijbaan

Het zwembad van Camping Ponderosa is het hele jaar geopend. Er is een overdekt zwemparadijs met een verwarmd binnenbad, bubbelbank en een stroomversnelling. Voor de kleinsten is er een boerderij-waterspeelbad en een reuzeglijbaan. Buiten is er een familieglijbaan, waar je zo vaak af mag als je wilt. Aan het zwembad ligt een terras waar je op mooie dagen kunt ontspannen in het zonnetje. Vanaf het terras kijk je uit op de grote speeltuin, het voetbalplein en de jeu-de-boules-baan. Tieners vermaken zich in de discotheek en voor kinderen is er ook nog een recreatiezolder waar geknutseld kan worden.

Alle gerechten van de menukaart bestellen

Een avondje met z’n allen eten, drinken en genieten? Dat kan in restaurant Proeverij Ponderosa. Deel met elkaar de verschillende specialiteiten van de kaart: een selectie van kleine gerechtjes met zorg samengesteld door de keukenbrigade. Drink een goed glas wijn, geniet van een heerlijk Belgisch biertje en sluit de avond af met een uitgebreide koffie Ponderosa. Je hebt gegarandeerd een unieke en gezellige avond.

Omgeving

Camping Ponderosa ligt in het gastvrije Brabant: een ideale plek voor een vakantie in eigen land. Je geniet hier van het bourgondische leven, de bosrijke omgeving en de vele kleine dorpjes met mooie kerkjes.

Een stedentrip vanuit Camping Ponderosa is zo gemaakt. Ga naar Breda of Tilburg en geniet van de Brabantse vriendelijkheid. Ook zijn er diverse musea in deze steden, zoals het Textielmuseum, het Bierreclamemuseum en het Stedelijk Museum Breda. Iets verder weg liggen Eindhoven en ’s Hertogenbosch. Ook hier kun je helemaal op gaan in de bourgondische levensstijl. Wil je een buitenlandse stedentrip aan je vakantie plakken? Ga dan een dagje naar het Belgische Antwerpen. Je bent hier in een uur rijden vanaf de camping.

Braderieën en verse streekproducten

Ook dichter bij de camping zijn veel leuke dingen te doen. Bezoek eens een van de zomerbraderieën in de nabijgelegen dorpen. Zie je een bord in een voortuin staan waarop staat dat er verse producten te koop worden aangeboden? Bel dan niet aan en loop gerust achterom: zo gaat dat in Brabant. Ook is de camping een goede uitvalsbasis voor diverse wandelingen en fietstochten.

België of toch Nederland?

Het dorp Baarle heeft een bijzondere samenstelling: het ligt deels in het Belgische Baarle-Hertog en deels in het Nederlandse Baarle-Nassau. Twee gemeenten, twee landen, twee burgemeesters en één volk met twee nationaliteiten. Dit merkwaardige dorp met een bijzonder verhaal is zeker een bezoek waard.

Avontuur en plezier

Met de kinderen ga je naar één van de vele pretparken die in de buurt van Camping Ponderosa liggen. De Efteling is al meer dan zestig jaar een bijzondere wereld vol sprookjes en attracties, maar ook Safaripark Beekse Bergen is een begrip in Nederland. Dierenvrienden gaan naar Dierenpark De Oliemeulen en in het Belgische Bobbejaanland kun je genieten van vele attracties.

Lees meer over Noord-Brabant

Naar accommodaties