4.4 sterren

Camping TerSpegelt

NederlandNoord-BrabantSamenwerkingsverband Regio EindhovenEersel  (sitecode 39506)

Camping TerSpegelt

NederlandNoord-BrabantSamenwerkingsverband Regio EindhovenEersel
5 sterren
BestCKE

Verzorgd, aan bosrand gelegen recreatiepark, zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De staanplaatsen liggen op door hagen en bomen omzoomde, autovrije, ruime velden. Luxe plaatsen liggen rondom het recreatiemeer en zijn door hagen afgescheiden. Enkele plaatsen hebben een eigen steiger. Bij de zwemvijver en aan het recreatie-/surfmeer liggen strandjes. Er is een restaurant en een overdekt zand-/water speelparadijs met zwembad.

Recreatiepark TerSpegelt is gelegen in de Brabantse Kempen: een bosrijke omgeving met veel fiets- en wandelmogelijkheden. De kinderen zullen zich op deze camping zeker vermaken in een van de recreatieplassen, de sportvoorzieningen of in het vernieuwde zwembad met CanalPlay. Ook aan jonge gezinnen en senioren is gedacht: voor hen is er een speciaal recreatieprogramma in het voor- en naseizoen.

Het kampeerterrein van deze grote camping is ingedeeld in gezellige, kleinschalige kampeervelden met ruime beschutte en zonnige plaatsen. Er zijn speciale kinderveldjes t/m 6 jaar en kampeerplaatsen met privésanitair. Ook is luxe kamperen aan het water een mogelijkheid. De camping wordt in 2020 uitgebreid met 22 nieuwe privé sanitair plekken Het recreatiepark heeft veel mogelijkheden voor huuraccommodaties. Er zijn verschillende soorten bijzondere lodges, safaritenten, chalets en mobilhomes. Wie zin heeft in een bijzondere vakantie huurt een FunLodge of gaat kamperen op het water in de luxe WaterLodges.

Voor alle leeftijden

In de schoolvakanties is er genoeg te doen voor de kinderen ook voor tieners!. Voor alle leeftijden worden er door het recreatieteam activiteiten georganiseerd, waaronder bandraften, blobben, outdoor cinema, sterrendisco en een sprookjestocht. Voor 55-plussers zijn er in het voor- en najaar aparte activiteiten, zoals wandeltochten, aquagym en fietstochten.

Spelen, zwemmen en sporten

Het recreatiepak beschikt over een vernieuwd binnenzwembad, zwemplas en een recreatieplas. Ook is er een overdekt water- en zandspeelparadijs, waar de kinderen heerlijk kunnen kliederen met zand. Voor de sportieve vakantieganger zijn er veel faciliteiten. Er is een sportplein met diverse sportvelden, een fietscrossbaan, dubbele tokkelbaan, klimwand, airtrampoline en een midgetgolfbaan. Mag het wel wat rustiger? Ga dan een ochtend knutselen op de knutselzolder of doe spannende proefjes in de werkplaats. ’s Avonds met z’n allen een hapje eten? Dat kan in familierestaurant De Wijde Blick, Snackbar LekkerSnacken of bij De Keizer eten & drinken. Je kan natuurlijk ook zelf een maaltijd maken met producten uit de campingsupermarkt.

Omgeving

Recreatiepark TerSpegelt ligt in het centrum van de Brabantse Kempen. Het park is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes naar zowel pretparken als kleinere bijzondere bestemmingen in de buurt.

Natuurpoort TerSpegelt ligt vlakbij het recreatiepark en is een goed vertrekpunt om de Brabantse Kempen te ontdekken. Je kunt hier kiezen voor wandelingen tussen de twee en vijftig kilometer en diverse fietstochten met het knooppuntensysteem. Voor kinderen is er een Kabouterpad. Ook starten er diverse mountainbikeroutes en is er een ruiterpad.

Avonturen en belevenissen voor het hele gezin

Pretparkliefhebbers kunnen hun hart luchten: er liggen maar liefst vijf attractieparken in de buurt van Recreatiepark TerSpegelt. Alle attractieparken liggen op zo’n veertig tot zestig kilometer afstand van het recreatiepark. Het meest dichtbij ligt attractiepark Bobbejaanland in het Belgische Kasterlee. Ook attractiepark Toverland ligt in de buurt, net als Plopsa Indoor in Hasselt: een overdekt themapark. Krijg je al keuzestress? Nog twee andere opties zijn de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Een dagje naar sprookjespark de Efteling is een belevenis voor het hele gezin. Mag het wat avontuurlijker? Ga dan naar Safaripark Beekse Bergen, waar je de hele dag tussen de wilde dieren bent.

Een bijzonder dagje bij kleine bestemmingen

Recreatiepark TerSpegelt ligt in de Acht Zaligheden: een mooi gebied met veel bezienswaardigheden. Het zijn hier juist de kleinere bestemmingen die voor een bijzonder dagje uit zorgen. Je wordt vaak ontvangen door een gastvrije Brabantse ondernemer die je alles kan vertellen over de streek. Ga bijvoorbeeld naar kijk- en speelboerderij ’t Rundal. Hier zorgen de bijzondere dieren van boer Bert voor veel vermaak. Of ga naar kaasboerderij De Ruurhoeve, waar je veel streekproducten kunt krijgen. Op boerderij ’t Geitenboerke maak je kennis met alle facetten van een geitenboerderij. Meer weten over de Acht Zaligheden? Ga dan naar het Museum de Acht Zaligheden in Eersel.

Lees meer over Noord-Brabant

Naar accommodaties