SVR Campings in Noord-Holland

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Noord-Holland

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Verken stad en strand vanuit een SVR camping in Noord-Holland

Een SVR camping in Noord-Holland is de perfecte uitvalsbasis voor zowel een relaxvakantie als een actieve vakantie. Wandel urenlang door het prachtige Amsterdam of waai uit op Texel. De Noordzeekust leent zich perfect voor een lange strand- en duinwandeling en je geniet van een welverdiend ijsje bij de leuke oude haventjes aan het IJsselmeer.

Bezoek verschillende leuke steden

Kamperen op een SVR camping in Noord-Holland combineer je gemakkelijk met een leuke citytrip. Alkmaar en Haarlem zijn zonder meer aanraders, maar de meeste bezienswaardigheden zie je toch in Amsterdam. Je maakt leuke familiefoto’s bij de historische grachtengordel, de kids leren alles over de Nederlandse geschiedenis in de wereldberoemde musea en je geniet van een welverdiend drankje in de knusse cafeetjes in de Jordaan. Liever onder begeleiding een dagje uit of wordt er regen voorspeld? Boek dan een van de rondvaarten door de grachten en verken de stad vanaf het water.

Breng een bezoek aan verschillende musea vanaf de SVR campings in Noord-Holland

De musea in Noord-Holland zijn erg geliefd onder Nederlanders, maar jaarlijks komen ook vele toeristen op de prachtige nationale kunst af. Ga met het gezin bijvoorbeeld een dag naar het Rijksmuseum en ontdek de internationale allure van De Nachtwacht van Rembrandt en de schilderijen van Johannes Vermeer en Frans Hals. Vanuit de SVR campings in Noord-Holland ben je ook relatief snel bij het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Stedelijk Museum.

Toerist in eigen land

Vanuit een SVR camping in Noord-Holland ben je ook binnen mum van tijd in eeuwenoude plaatsjes die hun rijkdom hebben vergaard met visserij en handel. Je maakt een leuke foto in oud-Hollandse klederdracht in Volendam en wandelt door de gezellige steegjes van Marken, Edam en Monnickendam. Sommige mensen lopen er zelfs nog in originele klederdracht rond. Tip: bestel in Volendam, Marken, Edam of Monnickendam verse haring. Je komt verschillende Hollandse haringkarren tegen, waarvandaan je ook een portie ingepakt mee kunt nemen naar de SVR camping in Noord-Holland.

Rijd een rondje over de Afsluitdijk

Als je toch in Noord-Holland bent, mag een ritje over de Afsluitdijk niet ontbreken. Dit is de waterkering tussen Noord-Holland en Friesland, die het IJsselmeer afsluit van de Waddenzee. Gelukkig is hier het levendige karakter van de Zuiderzee niet verloren gegaan. Vandaag de dag leggen er vele bootjes aan en de regio is erg geliefd onder watersporters.

Relaxen bij een van de strandtenten

Water speelt een belangrijke rol in Noord-Holland. De provincie heeft een lange kustlijn, waardoor stranden altijd dichtbij zijn. Doe de nodige dosis vitamine D op en neem een duik in de Noordzee bij Bloemendaal of Callantsoog. Liever een actieve vakantie? Neem dan een les surfen, ga het water in met een kite of klim op een SUP-board. Je eet verse vis, bekijkt het raceparcours in Zandvoort of verkent verschillende badplaatsen per fiets.