4 sterren

Camping De Papillon

NederlandOverijsselRegio TwenteDenekamp  (sitecode 38522)

Camping De Papillon

NederlandOverijsselRegio TwenteDenekamp
5 sterren
BestCKE

De familiecamping grenst aan een natuurgebied. De ruime staanplaatsen bevinden zich op besloten velden met veel groen. Het zwembad is 95-135 cm diep, het kleutergedeelte 55 cm. Het dak van het zwembad kan deels open. Bij het meer is een zandstrand met ruime ligweide, een lange kabelbaan en een drijvend klimtoestel. Er is ook een kindermuseum op de camping. Winnaar ANWB/KCK Innovatie Award 2018. De camping is niet toegankelijk voor alleenreizende jongeren.

In het Twentse Denekamp ligt camping en bungalowpark De Papillon, omgeven door bossen, heidevelden en weiden. Een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten, maar op de camping is ook genoeg te beleven. Zo is er een recreatievijver waar je kan zwemmen, varen en relaxen.

Deze grote familiecamping beschikt over vlakke, ruime staanplaatsen van zo’n 120 tot 160 m2, gelegen op besloten velden met veel groen. Kies je voor een comfortplaats dan is dat inclusief waterafvoer en kabel-tv. Ook kun je voor meer gemak kiezen door een bungalow te huren. De Papillon heeft twee type bungalows, die verschillend zijn in indeling en luxe. Alle bungalows liggen vrij, wat zorgt voor rust en privacy.

Zwembad, recreatievijver en visvijver

Met een zwembad met schuifdak, een visvijver en een recreatievijver is er genoeg te beleven voor waterratten. Zo kun je zwemmen, varen en zandkastelen bouwen op het zandstrandje, beachvolleyballen op een van de sportvelden, de metershoge speelberg beklimmen of lekker relaxen op de ligweide. Ook zijn er een ondergrondse speel- en recreatieruimte en een openluchttheater aanwezig op de camping.

Een sportieve dag

De camping is omringd door natuur, wat vraagt om eropuit te gaan. Je kunt op de camping fietsen huren en een mooie fietstocht maken. Ook zijn er verscheidene wandelingen in de buurt. Blijf je liever op de camping? Daar vind je een tennisbaan, voetbalveld en in de buurt ligt een golfbaan. Na een inspannende dag is een goede maaltijd wel zo prettig. Je kunt wat eten in het restaurant, bij de snackbar of je haalt iets in de campingwinkel.

Omgeving

Vanuit Camping De Papillon ben je binnen een mum van tijd in Duitsland. Je kunt het Duitse Bentheimer Woud gemakkelijk per fiets bereiken. Omdat de camping omringd is door natuur zijn er mogelijkheden genoeg voor een wandeling of fietstocht. Maar ook aan culturele activiteiten is geen gebrek.

Camping de Papillon ligt vlakbij het dorpje Denekamp, dat bekend staat om haar vele evenementen. Een groot Italiaans evenement rond de Pinksterdagen, een braderie en een gezellig dorpsfeest: niks is te gek in Denekamp. De oldtimerfans gaan in augustus naar de landbouwoldtimers in Nordhorn en in september naar het oldtimerfestival in Tilligte.

Het oude Twente komt tot leven

In het sfeervolle centrum van het nabijgelegen Ootmarsum vind je een openluchtmuseum. Hier komen verschillende oude ambachten tot leven en zie je regelmatig mensen in Twentse klederdracht. In Denekamp kom je meer te weten over de regionale natuurhistorie in het museum ‘Wonderryck Natura Docet’. Dit betekent ‘de natuur onderwijst’. Een leuk uitje voor jong en oud waarin je teruggaat in de tijd met fossielen, mineralen en paradijsvogels.

Aapjes kijken en een mooi uitzicht

Op zo’n 10 kilometer van de camping vind je de dierentuin van het Duitse Nordhorn. Een kleinschalig park met diverse shows en rondleidingen. Ook vind je over de Duitse grens het plaatje Bad Bentheim. Ondanks dat het plaatje maar net over de grens ligt, vind je hier een hele andere bouw en cultuur dan in Nederland. Je beklimt Slot Bad Bentheim voor een mooi uitzicht over de gehele omgeving.

Lees meer over Overijssel

Naar accommodaties