3.5 sterren

Camping De Roos

NederlandOverijsselBeerze  (sitecode 55652)

Camping De Roos

NederlandOverijsselBeerze
3.5 sterren
CharmeErkend

Glooiende natuurlijke camping aan de Vecht. In het hoogseizoen is het terrein autovrij. Campers moeten dan tijdens het verblijf op de plaats blijven staan. Caravans tot 6,5 m zijn toegestaan. Groepen jongeren worden niet toegelaten. In het hoogseizoen zijn er natuurgerichte activiteiten en kindertheater. Klein zandstrandje, met een afgezet ondiep gedeelte voor kleintjes in een zijtak van de Vecht.

Tussen de zacht glooiende zandduinen begroeid met slee- en meidoorn, aan rivier de Vecht vind je charme-camping De Roos. Wie met het gezin de rust op wil zoeken midden in de natuur is hier aan het perfecte adres.

Camping, duin en water

Ecologische natuurcamping De Roos is groot met maar liefst 328 plaatsen verdeeld over een tentenveld en afgebakende kampeerplaatsen, ook voor caravans, campers en vouwwagens. Elke plek is ruim en met wijds uitzicht of ligt juist beschut, aan het water of er juist ver vandaan. Ook zijn er vier compleet ingerichte De Waard-tenten en acht bungalows die van alle gemakken zijn voorzien.

Natuur en spelen gaan hand in hand

Camping De Roos zorgt voor genoeg vermaak en altijd met respect voor de natuur. Niet voor niets werden ze in 2017 gekozen tot mooiste charmecamping. Het hele gezin kan ontspannen op het zandstrandje met drie vlonders met zwembadtrapjes en een voor de kleintjes afgezet ondiep gedeelte. Voor kinderen zijn er ook speeltuintjes, een vliegerweide en samen met personeel van de camping kunnen ze vleermuizen zoeken, waterbeestjes bekijken en libellen spotten. Met z’n allen kan je een balletje trappen op het voetbalveld, basketballen, volleyballen of zelfs je strakke trainingsschema aanhouden: in de omgeving kan je perfect hardlopen, wielrennen en zwemmen. Fietsen zijn te huur op de camping.

Goed verzorgd, ook met slecht weer

Bij slecht weer lonkt het Theehuis, een soort huiskamer met leestafel, boeken, speelgoed, tafeltennis en tafelvoetbal en een fijn overdekt terras. In de Kiosk kan je terecht voor biologische, eerlijke streekproducten als Saksische kruidkoek en bij Henriëtte’s Natuurvoeding op het kampeerterrein vind je elke ochtend vers brood, groente, fruit, zuivel, bier, wijn, ijsjes, campingbenodigdheden en aan het eind van de middag ovenwarme pizza en groentetaart. In het hoogseizoen hoef je je al helemaal geen zorgen te maken over het avondeten, dan staat Bakblik enkele dagen per week op de camping met complete maaltijden.

Omgeving

Midden in het Vechtdal dat Camping De Roos omringt, overheerst de rust. Hier fiets- of wandel je langs verstilde landschappen, pittoreske dorpjes of vind je wat verder het gezellige Zwolle of een levendig pretpark.

Langs bos, heideveld en esdorp

In het zacht glooiende rivierduinlandschap vind je talrijke fiets- en wandelroutes waarvan er genoeg Camping De Roos kruisen. Zo wandel je zo van het terrein het Beerzepad op, een wandeling van 11 kilometer. Of het Vechtdalpad, een langeafstandswandeling die de camping kruist. Het veelzijdige Vechtdal nodigt ook uit tot een fietstocht: tussen de uitgestrekte bossen en heidevelden stuit je dan op lieflijke esdorpen Beerze, Junne en Rheeze. De camping heeft ook verschillende fiets- en wandelroutes beschikbaar, inclusief een leuke kinderroute.

Ommen: winkels en kastelen

Het dichtstbijzijnde dorp van formaat is het gezellige Ommen. In de kleine straatjes en steegjes kan je langs leuke winkels struinen. Hier vind je ook genoeg gezellige tentjes om even ontspannen iets te drinken of te eten. Rond Ommen zijn ook veel kastelen op mooie landgoederen, zoals bijvoorbeeld Kasteel Eerde, een voormalige edelmanswoning. Ook hier kan je mooie wandelingen maken. De camping heeft een wandelkaart voor het gebied.

Een dagje stad in Zwolle

Een dagje stad kan in het nabijgelegen Zwolle. Hier kan je tussen de boeken snuffelen in boekhandel Waanders in de indrukwekkende Broerenkerk, ontspannen in sfeer- en stijlvol Brasserie Het Vliegerhuys of misschien wel snoepjes scoren in het Zwolse Balletjeshuis. Op vrijdagochtend en zaterdag is hier een uitgebreide biologische markt. Kunstliefhebbers komen bij Museum de Fundatie aan hun trekken, die ook een prachtige dependance heeft in Kasteel te Nijenhuis.

Altijd een pretpark in de buurt

Voor een dagje uit voor het hele gezin kan je terecht bij Attractiepark Slagharen of bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn, met maar liefst de langste raftingrivier van Nederland en Dreumesland voor de allerkleinsten. Voor hen is er in Coevorden ook Plopsa Indoor. Ook Wildlands Adventure Zoo in Emmen ligt nabij, hier reis je samen langs jungle, savanne en het poolgebied.

Lees meer over Overijssel

Naar accommodaties