5 sterren

Sprookjescamping De Vechtstreek

NederlandOverijsselRheeze  (sitecode 24168)

Sprookjescamping De Vechtstreek

NederlandOverijsselRheeze
5 sterren
BestCKEGreenKey

De langgerekte, thematische sprookjescamping is verdeeld in meerdere velden, omzoomd door struiken en bomen. Langs een vis- en kanovijver ligt een zandstrandje met ligweide. Aan de overkant van de weg is een voetbal- en volleybalveldje. Op de camping zijn verder een waterspeeltuin, speelkastelen, een buitenzwembad en een binnen- en buiten kleuterbad. Recreatieplas De Oldemeijer ligt op ca. 200 m afstand. Groepen alleenreizende jongeren worden niet toegelaten.

ANWB Camping van het Jaar 2019

Sprookjescamping de Vechtstreek is genomineerd in de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie 'De mooiste groene camping'. Een magische kindervakantie beleef je op Sprookjescamping De Vechtstreek, bij Hardenberg. Dit is geen gewone familiecamping, maar een groen domein vol elfjes, draken en kikkers. Reken er maar op dat dit voor de kinderen een onvergetelijk verblijf wordt.

Van Sprookjeskota tot Kasteellodge

De langgerekte, thematische sprookjescamping is verdeeld in meerdere velden, omzoomd door struiken en bomen. Op elk veldje is een speeltuin te vinden die centraal ligt. Kinderen in de gaten houden is dus geen probleem. Op een sprookjescamping horen natuurlijk sprookjeshuizen. Wat te denken van logeren in een Sprookjeskota, Kasteellodge of in een avontuurlijke trekkershut… Mobilhomes, tenten en andere gangbare huuraccommodaties zijn er ook.

Zwemparadijs en Elfenvijver

Op deze camping is tevens het zwemparadijs (mede) gericht op kinderen. Zo biedt het babyspetterbad precies wat zijn naam zegt: lekker badderen met de kleintjes. Maar dieper zwemwater is er ook in het binnen- en buitendbad. De camping heeft een heuse visvijver. Deze Elfenvijver is omgeven door bos en gras, met een zandstrandje om te zonnen. Er wordt gefluisterd dat hier voor dag en dauw elfjes dansen op het water. Ín het water spartelen vele visjes. Totdat ze gevangen worden, en die kans is groot met al die hengels en schepnetjes. Veiligheid staat voorop, dus er is een hek tussen het kampeerterrein en de vijver.

Recreatiemeer Oldemeijer

Een echt recreatiemeer ligt op 200 meter van de camping. Strandmeer Oldemeijer is ideaal voor watersporters, zonaanbidders en kastelenbouwers. Rond het meer ligt een mooi zandstrand. Staatsbosbeheer beheert het water en de kwaliteit ervan is goed. Wie is uitgezwommen, kan meedoen met het animatieprogramma, georganiseerd door 10 sprookjesfiguren die op de camping wonen. Spelen in de waterspeeltuinen of een potje voetballen of volleyballen is ook altijd leuk. Voor de kinderen is ook een dagje weg een feest. Attractiepark Slagharen (15 min rijden), Plopsa Indoor (25 min) en Avonturenpark Hellendoorn (30 min) zijn de echte toppers.

Omgeving

De omgeving ontdekken rond Sprookjescamping De Vechtstreek

Op slechts 200 meter van Sprookjescamping De Vechtstreek ligt het prachtige recreatiegebied de Oldemeijer. Speel samen met je kinderen in het ondiepe water, bouw een zandkasteel of lees een boek in de zon. Diegenen die niet zo van strand en water houden, wandelen of fietsen eindeloos door de bossen. Er zijn hier tevens speciale mountainbikeroutes. Op een regenachtige dag is een bezoek aan natuurmuseum Rheezer-marke een leuke optie. Wil je graag naar een attractiepark? Slagharen ligt op slechts een kwartier rijden van de camping. Hier vind je attracties voor jong en oud.

Lees meer over Overijssel