SVR Campings in Overijssel

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings in Overijssel

Wissen
2 personen
7 campings gevonden
<
1
>

Verblijf in het groene landschap op de SVR camping in Overijssel

Op een SVR camping in Overijssel geniet je op het boerenerf van het echte kamperen. Hier ben je te midden van de natuur even helemaal weg van de drukte. Help ondertussen de boer een handje, ga vissen aan het water of maak een fietstocht door de schitterende omgeving.

Kom tot rust op een boerencamping

Op een SVR camping in Overijssel verblijf je op afstand van de stad en snelweg midden in de natuur. Je accommodatie staat dichtbij de boerderij, het landgoed of de boomgaard van de eigenaars. Zij zijn erg betrokken bij hun gasten en maken het iedereen graag naar de zin. Hier hoef je geen grootschalige animatie of zwemparadijs te verwachten, maar een speeltuin, trampoline, skelters of andere speelvoorzieningen zijn er vaak wel. Het sanitair is uitstekend onderhouden en ook voorzieningen zoals elektrische laadpunten, fietsenstallingen en wifi zijn geen uitzondering.

Fruit plukken of dieren verzorgen

Op de SVR campings in Overijssel geniet je van een vakantie tussen de boerderijdieren of fruitboomgaarden. Hier pluk je en proef je van het fruit en koop je een potje vers gemaakte jam in de boerderijwinkel. Ook andere specialiteiten zoals ijs, kaas en sap kom je hier tegen. Kleine kinderen vinden het heerlijk om de dieren te verzorgen op een veehouderij. Ze helpen de boer met het voeren van de dieren, het melken van de koe of het rapen van de eieren. Als ze geluk hebben, mogen ze toekijken bij een bijzondere gebeurtenis zoals de geboorte van een kalfje. Naast grote dieren zijn er vaak ook kleine aaibare beestjes zoals konijnen, geitjes of een pony aanwezig.

Van het glooiende Vechtdal tot de Hanzestad Zwolle

Op SVR campings in Overijssel verblijf je in de groenste gebieden van de provincie, zoals in het coulisselandschap van Twente of het glooiende landschap van het Vechtdal. Ook in de omgeving van natuurgebied de Weerribben verblijf je op een boerencamping en heb je de gelegenheid om dit schitterende gebied te ontdekken. Bij de Hanzesteden Zwolle, Hattem en Deventer liggen de mooiste kampeergelegenheden, waarvandaan je eenvoudig een bezoek aan de stad brengt. Overal in Overijssel maak je de mooiste wandel- en fietstochten door prachtige natuurgebieden en gezellige dorpen met winkels, cafés en terrasjes.

Uitstapjes in Overijssel

Overijssel heeft naast een prachtige natuur ook culturele uitstapjes. Zo bezoek je hier het bekende Giethoorn met knusse kanalen, pittoreske bruggetjes en bijzondere bootjes. Naast het bijzondere uiterlijk van het plaatsje bezoek je er diverse musea zoals Histomobil en museumboerderij ’t Olde Maat Uus. Andere musea in Overijssel zijn het Anton Pieck Museum in Hattem en het Klompenmuseum in Enter. In Markeloo ligt Landgoed Weldam met prachtige kasteeltuinen waar je verschillende routes volgt. Verblijf je op een van de SVR campings in Overijssel met kinderen? Breng dan met het hele gezin een bezoek aan attractiepark Slagharen of avonturenpark Hellendoorn voor een heerlijk dagje uit.