SVR Campings op de Utrechtse Heuvelrug

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings op de Utrechtse Heuvelrug

Wissen
2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Vakantie vieren op een SVR camping op de Utrechtse Heuvelrug

Tijdens een vakantie op een SVR camping op de Utrechtse Heuvelrug ben je binnen de kortste keren in dit mooie natuurgebied. Deze langgerekte heuvelrug is ontstaan in de laatste ijstijd. Gletsjers schoven destijds een grote hoeveelheid zand voor zich uit, waardoor de Utrechtse Heuvelrug is ontstaan. Na de ijstijd begroeide het gebied met bos en ontstonden er stuifzandduinen op de heuvelrug. Vandaag de dag is het gebied erg geliefd onder fietsers en wandelaars.

Maak een wandeling door Boswachterij De Amerongse Berg

Boswachterij De Amerongse Berg staat bekend als een van de oudste bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied werd oorspronkelijk aangelegd als naaldbos, maar is in de loop der tijd door spontane groei van eiken, berken en beuken een prachtig gemengd woud geworden. Het perfecte dagje uit vanuit een SVR camping op de Utrechtse Heuvelrug. Maak zeker een stop bij het Sterrenbos, dat met zijn statige beukenlanen en kaarsrechte paden is aangelegd naar Frans voorbeeld.

Bezoek de hoofdstad van de provincie

Vier je vakantie op een van de SVR campings op de Utrechtse Heuvelrug, dan ben je ook binnen mum van tijd in de bruisende hoofdstad van de provincie. Beklim zeker de eeuwenoude Dom en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Let er wel op dat dit de hoogste kerktoren van Nederland is en je hier wel flink wat traptreden voor moet klimmen. Even bijkomen? Dat doe je op een van de vele gezellige terrassen.

Kies uit verschillende leuke activiteiten voor jong en oud

In welk seizoen je ook op vakantie gaat in Utrecht, er is altijd meer dan genoeg te beleven. Zo ben je vanuit de SVR campings op de Utrechtse Heuvelrug snel bij Ouwehands Dierenpark. Mooie kunst bekijk je in het Centraal Museum en je maakt leuke foto’s bij de oude trapgeveltjes en de grachten in het oer-Hollandse Oudewater. Alles over de Gouden Eeuw leer je in Slot Zeist.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter