SVR Campings op de Veluwe

  • Stichting Vrije Recreatie campings
  • Campings midden in de natuur

SVR Campings op de Veluwe

Wissen
2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Natuur en rust bij de SVR camping op de Veluwe

Bij een SVR camping op de Veluwe geniet je van natuur op de camping en in de omgeving. Hier ervaar je het ouderwetse kamperen, uiteraard met de nodige voorzieningen. Op deze manier vakantie vieren is heerlijk voor gezinnen met kleine kinderen en voor iedereen die van rust houdt.

Kamperen bij de boer is ouderwets gezellig

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een ouderwetse kampeerervaring, met weinig fratsen zoals zwemparadijzen en kinderdisco’s, maar in een prachtige omgeving. Vanaf de SVR camping op de Veluwe maak je de mooiste uitstapjes. Want ook hier stellen steeds meer eigenaren van een boerderij een deel van hun terrein beschikbaar voor kamperen. En dat niet alleen, want het terrein is altijd voorzien van goed onderhouden sanitair, elektrische laadpunten, watertapplaatsen, betegelde staanplaatsen en andere moderne voorzieningen.

Een goed verzorgd verblijf

De eigenaren van een SVR camping op de Veluwe zijn over het algemeen erg toegewijd en zullen alles doen om het je naar de zin te maken. Veel mensen gaan dan ook om deze reden naar een camping bij de boer: hier word je begroet door de campingeigenaar, die al zijn gasten bij naam kent. Voor de kinderen zijn er vaak een speeltuin, skelter of trampoline waarmee ze zich prima zullen vermaken. Op veel boerencampings wordt daarnaast het een en ander georganiseerd of is er een boerderijwinkel of -restaurant.

Meehelpen op de boerderij

Verblijven op het terrein van een landbouwbedrijf is heerlijk voor rustzoekers, maar veel gezinnen met kinderen kiezen voor SVR campings op de Veluwe bij een veehouderij. Hier genieten de kinderen van het aaien van de dieren en mogen ze vaak ook helpen bij de verzorging. Eieren rapen, koeien melken en kalfjes geboren zien worden: hier word je één met de natuur. Naast vee zijn er vaak ook kleinere dieren zoals konijnen of geitjes aanwezig. En aan het einde van de vakantie gaan de kinderen met een boerendiploma weer naar huis.

De natuur op de Hoge Veluwe

Vanaf SVR campings op de Veluwe maak je prachtige wandel- en fietstochten door uitgestrekte bossen en langs prachtige heidevelden. Het nationale park de Hoge Veluwe is via Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen te bereiken. Wildspeurders komen hier dieren zoals herten, dassen, moeflons en vossen tegen. Ook bijzondere vogelsoorten zoals de nachtzwaluw en de zwarte specht houden zich hier op.

Steden en dagjes uit

In de omgeving bezoek je landgoederen, kastelen en Paleis het Loo. Ook musea zoals het Kröller-Müller Museum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Nederlands Tegelmuseum zijn een bezoek waard. Een dagje winkelen of historische gebouwen bekijken doe je in steden zoals Harderwijk en Apeldoorn, beide op zo’n 20 minuten rijden van de Hoge Veluwe. Met kinderen is een uitstapje naar nabijgelegen attracties zoals het Dolfinarium, de Apenheul en Walibi Holland een fijne dag uit. Of ga dieren kijken in Burgers’ Zoo.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter