2 sterren

Camping Scheldehoeve

NederlandZeelandHoofdplaat  (sitecode 66911)

Camping Scheldehoeve

NederlandZeelandHoofdplaat
2 sterren
Klein

Camping op gemengd akkerbouwbedrijf met vee. De staanplaatsen zijn gescheiden door heggen. Het terrein ligt aan een fietsknooppuntenroute. Honden zijn welkom. Er is een magnetron en koel-vrieskast voor kampeerders beschikbaar. Voor het chemisch toilet graag alleen biologische vloeistoffen gebruiken, omdat het afvalwater via een rietfilter wordt gezuiverd. De camping ligt 5 km van zee.

Vakantie in het Zeeuwse op Camping Scheldehoeve

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, is het heerlijk vakantie vieren. Waar alle mensen onbewust in het Duits aangesproken worden, spreekt het personeel op de camping verder Nederlands en Engels. Camping Scheldehoeve heeft zeventien staanplaatsen en classificeert zich daarmee als een kleine camping. De staanplaatsen worden gescheiden door heggen, waardoor je de nodige privacy hebt. Het terrein ligt op een gemengd akkerbouwbedrijf waar ook vee wordt gehouden. De camping heeft biologische producten hoog in het vaandel staan en daarom is deze camping uitermate geschikt om even uit het stadse leven te stappen en de schone lucht van het Zeeuwse platteland op te snuiven.

Faciliteiten op Camping Scheldehoeve

Het terrein van de camping grenst aan een fietsknooppuntenroute. Vanaf je staanplaats onderneem je dus al snel een heerlijke fietstocht door Zeeuws-Vlaanderen om al zijn kenmerkende bezienswaardigheden te ontdekken. Honden zijn van harte welkom, dus neem gerust je trouwe viervoeter mee. Voor de gasten van de camping is er een magnetron aanwezig, evenals een koel-vriescombinatie waarin je al je boodschappen vers kunt houden. Die boodschappen haal je bij de supermarkt die zich op 3 kilometer afstand bevindt. Om de lekkerste gerechten te bereiden, maak je tevens gebruik van de biologische geteelde producten van het akkerland.

Hier aan de kust...

Camping Scheldehoeve ligt 5 kilometer van zee af. Vanuit je verblijfplaats ben je dus binnen korte tijd aan de wereldberoemde kust van Zeeland, waar je vast al onbewust zin in mosselfeesten krijgt. Voor de kinderen is het ook een groot feest om hier allerlei schelpen en andere aangespoelde schatten te verzamelen. De camping biedt rust en ontspanning voor jong en oud en is daarmee een echte Zeeuwse ervaring.

Omgeving

Ontdek Zeeuws-Vlaanderen vanaf Camping Scheldehoeve

Camping Scheldehoeve ligt op kleine afstand van het pittoreske stadje Hoofdplaat. Bezoek hier de Nederlands-hervormde kerk, naar ontwerp van Coenraad Kaijser, of de rooms-katholieke neogotische Sint-Eligiuskerk. Voor een typisch Nederlands plaatje bekijk je Molen De Hoop, gelegen aan de Zuidlangeweg.

Het landschap rondom de camping

Hoofdplaat ligt in een zeekleipoldergebied aan de Westerschelde. De liefhebber aanschouwt hier schorren en slikken. Vergeet ook niet om hier de wereldberoemde Zeeuwse mosselen te eten. Heerlijk zout en een volmaakte toevoeging aan je Zeeuwse vakantie.

Lees meer over Zeeland