2.9 sterren

Camping De Zuidduinen

NederlandZuid-HollandKatwijk aan Zee  (sitecode 38666)

Camping De Zuidduinen

NederlandZuid-HollandKatwijk aan Zee
3.5 sterren
ErkendCKEGreenKey

De camping ligt tegen de duinen. De door stenen afgebakende, vlakke staanplaatsen liggen aan lange paden. De vaste en toerplaatsen liggen door elkaar heen. Ook worden er stacaravans, cabins en Coco Sweets verhuurd. De camping beschikt over een speeltuin, restaurant met terras en winkel. Alleen gasbarbecues zijn toegestaan. De camping is minder geschikt voor oudere jeugd. Het centrum van Katwijk ligt op loopafstand. Wifi is gratis.

Aan de rand van een beschermd natuurgebied in Katwijk aan Zee ligt Camping De Zuidduinen. Vanaf je kampeerplek hoef je alleen maar de duinen over te steken en je staat op het prachtige zandstrand met de Noordzee recht voor je neus.

Autovrij

Rust en ruimte zijn de grootste kostbaarheden op deze gezellige familiecamping in de duinen. Zo zijn huisdieren niet toegestaan en mogen auto’s alleen bij aankomst en vertrek even het terrein op. Ook moet het tussen elf uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens stil zijn op de camping. In andere woorden: je kunt op Camping De Zuidduinen heerlijk ontspannen en voor overlast hoef je niet te vrezen. De tweehonderd toeristische staanplaatsen hebben een zanderige ondergrond die bij regenachtig weer voor een uitstekende drainage zorgt. Zelfs na hevige waterval hoef je niet te vrezen voor een drassige bodem. Naast kampeerplekken zijn er ook mobilhomes en campinghutten te huur.

Vliegeren

Camping De Zuidduinen is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor de rustzoeker. Er is een leuke speeltuin, tafeltennistafel en jeu-de-boules. Voetballen en vliegeren kan ook. Of wat dacht je van een gezellige picknick in de duinen? De camping ligt aan een rustig strand waar je op een zomerse dag in de zee kunt zwemmen, heerlijk kunt wandelen en zandkastelen kunt bouwen. Op het kampeerterrein is ook een supermarkt waar je onder meer versgebakken broodjes kunt halen.

Barbecueën

Barbecueën is helaas alleen toegestaan met gas, omdat De Zuidduinen aan het natuurgebied Berkheide grenst. In de omgeving liggen meerdere pretparken, steden en andere mogelijkheden voor uitstapjes. In het hoogseizoen hoef je het terrein niet eens af voor leuke activiteiten, want dan is er een recreatieteam dat een vol programma verzorgt.

Omgeving

Katwijk aan Zee ligt op een gevarieerde en centrale locatie aan de kust. Je wordt op camping De Zuidduinen omgeven door een prachtige natuur. Fietspaden en wandelroutes voeren je door de duinen zo naar Scheveningen of Zandvoort. Maar alle steden van de Randstad liggen ook om de hoek.

Duinlandschap

Wat is er Hollandser dan fietsen of wandelen door het prachtige duinlandschap? Wellicht een bezoek aan de Keukenhof in Lisse, Madurodam in Den Haag of het Anne Frank Huis in Amsterdam. Met Camping De Zuidduinen als je vertrekpunt kun je het allemaal in een vakantie doen. Maar bij mooi zomerweer blijf je natuurlijk lekker in de omgeving van het kampeerterrein. Er is op warme dagen geen betere plek dan het strand en de duinen. Voor een mooie wandeling hoef je ook niet ver te gaan. Het Panbos op slechts vijf kilometer is een geliefd wandelgebied.

Randstad

Is het geen strandweer? Dan liggen steden zoals Leiden, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Amsterdam op korte rijafstand. Ook met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk in deze steden komen. Een dagje winkelen, het bezoeken van musea of het maken van een stadswandeling, het is allemaal mogelijk. Leiden staat bekend om zijn vele prachtige hofjes en diverse musea, in Den Haag heb je Madurodam, het Vredespaleis, het Binnenhof en de boulevard van Scheveningen, bezoek in Haarlem het Frans Hals Museum en in Rotterdam de Euromast en Diergaarde Blijdorp. In onze hoofdstad Amsterdam kun je naar het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, Madame Tussauds of de beroemde Albert Cuypmarkt. Ook mag een boottochtje over de grachten niet ontbreken.

Keukenhof

In het voorjaar ben je bijna verplicht een bezoek te brengen aan de Keukenhof en zijn miljoenen bloeiende bloemen. Nergens wordt de lente zo mooi in beeld gebracht. Je kunt er ook verschillende shows bekijken en door de grootste beeldentuin van Nederland wandelen.

Lees meer over Zuid-Holland

Naar accommodaties