Velfjord camping & hytter

NoorwegenNordlandVelfjord  (sitecode 202809)

Velfjord camping & hytter

NoorwegenNordlandVelfjord
KleinCKE

Deze kleinschalige groene camping, voor liefhebbers van rust en natuur, biedt vlakke plaatsen met gras of grind als ondergrond. Er zijn tien plaatsen voor campers en caravans met elektriciteit en een tentenveld geschikt voor ongeveer vijf tenten. Daar staat een vuurpan en liggen de kano's op je te wachten. De camping ligt aan de voet van Lomsdal-Visten Nationaal Park en biedt volop recreatiemogelijkheden zoals vissen, kanoën, zwemmen en wandelen. Deze camping is niet door de ANWB geïnspecteerd.

Kamperen bij het nationale park Lomsdal-Visten op Velfjord Camping & Hytter

Velfjord Camping & Hytter is een kleine boerderijcamping voor wie van rust en natuur houdt. De camping ligt aan de voet van het Lomsdal-Visten nationaal park en biedt volop recreatiemogelijkheden zoals vissen, zwemmen, kanoën en wandelen.

Kleinschalige camping

Met tien plaatsen voor caravans en campers en een tentveld voor ongeveer vijf tenten is Velfjord Camping & Hytter een sfeervolle en natuurlijke kleinschalige camping. De plekken voor campers en caravans zijn voorzien van elektriciteit en een verharde ondergrond. De kampeerders die in een tentje slapen kunnen gebruikmaken van een vuurpan om zelf een lekker hapje eten klaar te maken. Het BIO-toilet biedt een duurzame wc-oplossing. Er zijn ook een aantal authentieke hutten te huur die zijn voorzien van stromend water, een keuken, eigen sanitair en comfortabele bedden.

Boerderij en winkel

De boerderij ligt op een terrein van 24 hectare, waarop hooi, bessen, groenten, timmerhout en brandhout worden geproduceerd. Ook worden er verse vis en elanden gevangen. In de boerderijwinkel bij de receptie koop je verse groenten en bessen afhankelijk van het seizoen, zoals frambozen, zwarte bessen, rode aalbessen, kruisbessen, aardbeien, aardappelen, wortels, sla, boerenkool en rode bieten. Hiermee maak je zelf een lekkere en gezonde biologische maaltijd klaar.

Vissen en peddelen

Direct vanaf de camping ga je het water op om te kanoën, roeien of vissen. De camping ligt aan het meer Langvatn en de rivier Fuggelielv. De dichtstbijzijnde fjorden zijn de Gravjorden en de Velfjorden, waar je kunt vissen op zee. Huur een houten roeiboot, een kano of een kajak en ga op ontdekkingstocht over het water. In het meer zwemt regenboogforel, zalm en arctische zalm en bij de receptie kun je een visvergunning aanschaffen. In de fjorden vis je op kabeljauw, koolvis, makreel, haring en heilbot.

Omgeving

Bergwandelen en safari's vanaf Velfjord Camping & Hytter

Ontdek de natuurlijke omgeving van Velfjord Camping & Hytter onder leiding van een deskundige gids tijdens een eland- of beversafari. De gids weet je niet alleen veel te vertellen over de omgeving, maar weet ook precies wanneer jullie moeten vertrekken en waar je moet lopen om een grote kans te hebben om deze dieren te spotten.

De camping ligt midden in de natuur en de wandelmogelijkheden in de omgeving zijn dan ook eindeloos. Bij de receptie zijn diverse gedetailleerde wandelkaarten verkrijgbaar en ook hier kun je ervoor kiezen om met een gids op stap te gaan.

Lees meer over Nordland

Naar accommodaties