9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Lindesnes Camping
bekijk 2 foto 's
Charme CKE

Lindesnes Camping

Rotsen en de zee omringen deze camping. Liefhebbers van de vissport komen hier zeker aan hun trekken. Motorbootjes zijn te huur om op zee te gaan vissen. Fietsen zijn eveneens te huur. Op 3,5 km afstand ligt de vuurtoren van Lindesnes, het meest zuidelijke punt van Noorwegen. Op 200 m afstand bevindt zich de havenplaats Lillehavn.

Vest-Agder is een provincie in zuid-Noorwegen, precies tussen de Noordzee en het Skagerrak. Bij helder weer zou je zo maar de noordkust van Denemarken kunnen zien. Kristiansland met de veerboten naar Denemarken en Duitsland ligt niet ver.

De camping is heel rustig gelegen, op een paar kilometer van Lindesnes, de zuidpunt van het Noorse vasteland, omringd door rotsen en de zee. De niet-afgebakende kampeerplaatsen liggen voor een deel op verharde ondergrond en voor een deel op gras. Verdeeld over kleine veldjes. De ondergrond is nogal ongelijk, glooiend en dan weer vlak. Met een beetje geluk verover je een plek met uitzicht op zee. Via de kleine aanlegsteiger spring je zo de zee in en je klimt er via een trapje weer uit. Er is geen strand. Aan het water is een picknickplaats waar ’s avonds de meeste campinggasten relaxed genieten van het uitzicht op en over de zee.

De meeste kampeerders blijven maar één tot drie dagen. ’s Avonds kan het terrein helemaal vollopen, en vol is vol. Jammer dat je hier niet kunt reserveren. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Spangereid (10 km).

Er is volop gelegenheid om te vissen. De rotsen bij de zee zijn een ontdekkingsreis voor de jeugd. Leuk is een wandeling van 200 meter naar het gehucht Lillehavn met zijn idyllische haven. De vuurtoren van Lindesnes mag je niet overslaan. Die staat op het zuidelijkste punt van het Noorse vasteland, 2.518 kilometer van de Noordkaap. De vuurtoren is te beklimmen. Met gratis verrekijker tuur je de horizon af. En wil je toch graag naar het strand? Dan kan dat bij Mandal, iets meer naar het oosten.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Lindesnes Camping heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa