Vakantiehuizen in Oostenrijk

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Oostenrijk

2 personen
14 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Een vakantiehuis in Oostenrijk: pittoreske bergdorpjes en ongerepte natuur

In een vakantiehuis in Oostenrijk word je iedere keer opnieuw overdonderd door de bijzondere natuurverschijnselen, van uitgestrekte groene valleien tot indrukwekkende bergketens met unieke rotsformaties. Stilzitten is er tijdens de reis dus niet bij. Trek je wandelschoenen aan en trotseer de bergen, of ga op een fiets- of raftavontuur.

Wandelen in het Salzburgerland

Tijdens de zomermaanden maak je vanuit je vakantiehuis in Oostenrijk de mooiste wandeltochten door het Salzburgerland. Je trekt door een veelzijdig landschap vol uitgestrekte berggebieden en helderblauwe meren, zoals de Zeller See in de buurt van het pittoreske dorpje Zell am See of de Wolfgangsee. De bekendste wandelroute is de Salzburger Almenweg. Dit wandelpad van maar liefst 350 kilometer lang biedt voor wandelaars van ieder niveau een mooie tocht; je kunt vanuit ieder dorp in de streek vertrekken. Tijdens de route maak je een tussenstop bij een van de schitterende vergezichten op de omgeving of geniet je van een smakelijke maaltijd op een terras. Voor de kinderen zijn er onderweg verscheidene speeltuinen aanwezig.

Skiën in sneeuwzeker Oostenrijk

Skiliefhebbers boeken een vakantiehuis in Oostenrijk om urenlang over de pistes te glijden. Oostenrijk wordt door velen als het wintersportwalhalla gezien. Met duizenden kilometers aan pistes, tot hoog in de Oostenrijkse Alpen, ben je altijd verzekerd van sneeuw. Bezoek bijvoorbeeld de regio Tirol voor veel sneeuwpret: bij de Zillertaler Arena in Gerlos kunnen wintersporters van elk niveau terecht. Je vindt hier maar liefst 140 kilometer aan pistes en een heuse snowboardarena. Daarnaast biedt de regio talrijke sfeervolle mogelijkheden voor après-ski.

Cultuur proeven in Oostenrijk

Vanuit je verblijf in een vakantiehuis in Oostenrijk bezoek je verschillende schitterende steden vol kunst en cultuur. In Tirol vind je bijvoorbeeld het gezellige Innsbruck. Bewonder het zestiende-eeuwse kasteel in de stad of struin door de schitterende Hofgarten. Wie naar de tijden van keizerin Sissi wil terugkeren, wandelt door het groene Salzkammergut, waar de Sissi-films zijn opgenomen. Ook een bezoek aan het karakteristieke kuuroord Levico is een aanrader: hier verbleef de keizerlijke familie graag.

De romantische stad Wenen

De Weense Staatsopera, de talrijke koffiehuizen en een rit met een sierlijke koets door de stad: in Wenen geniet je van romantische straten vol sfeervolle panden. Een absoluut hoogtepunt tijdens een dagtrip naar de stad is het Schloss Schönbrunn. Het zomerpaleis van keizerin Sissi heeft schitterende tuinen en een fraaie Neptunusfontein.