2 sterren

Campingcenter Oberland

OostenrijkTirolBezirk ImstHaiming  (sitecode 43504)

Campingcenter Oberland

OostenrijkTirolBezirk ImstHaiming
2 sterren

Het terrein bestaat uit een groot, open, rechthoekig veld en enkele meer geaccidenteerde staanplaatsen die vooral voor tenten zijn. Er is uitzicht op de omliggende bergen. De omgeving is geschikt voor bergwandelen en -beklimmen. Langs het terrein loopt een mountainbikeroute. Naast de ingang staat een restaurant. Grote groepen kunnen voor overlast zorgen. Er worden raftingtochten over de Ötztaler Ache en de Inn georganiseerd.

Zon, sneeuw, bergen en frisse lucht vind je genoeg in het Oostenrijkse Ötztal, een zijde van het Inndall in Tirol. Dat dal einigt uiteindelijk tegen de bergen van Italië.

Camping Center Oberland ligt even voorbij Campingplatz Haiming, aan dezelfde straat. Als het mogelijk is, kies je zelf een plaats uit en geef je dat nummer door aan de campingeingenaar. Dan krijg je een plastic kaartje voor achter de autoruit. De plaatsnummers staan op lantaarns bij het grote kampeerveld; ook stroom zit hieraan. Op elk langgerekt veld is één watertappunt. Afwassen is een avontuur. Dat moet bij kleine fonteintjes met gratis warm water op losse tafels.

De camping ligt op zo'n twee kilometer van waterpark Area 47, leuk voor iedereen vanaf zo'n 12 jaar. Avontuurlijk aangelegd? Schrijf je dan in voor canyoning of raften, dat door een organisatie op de camping wordt georganiseerd.

De camping ligt in Haiming, hét outdoorcentrum. In het Ötztal 'valt' de hoogste waterval van het land in de diepte, de Stuibenfall. Dat natuurgeweld mag je niet missen. Je kunt ook naar de Rosengartenslucht in Imst of rodelen in Hoch-Imst. Iets verder, maar goed te doen, is een rit naar het Kaunertal, Pitztal en Garmisch-Partenkirchen.

Wandelen kan in het dal fantastisch. Er zijn ongeveer 1.300 kilometer gemarkeerde wandelpaden. In de winter is dit een perfect skigebied. Het skigebied Gletscher-Sölden is vanaf eind september geopend.

Omgeving

(Après-)skiën nabij campingcenter Oberland

Anton aus Tirol gaf al het goede voorbeeld: skiën, en daarna de après-ski in voor een warme apfelstrudel, chocolademelk of een biertje. Ook bij campingcenter Oberland kun je uitgebreid skiën en daarna bijkomen in een van de vele kroegen van Tirol, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Maar ook in de zomer is het er prachtig. De bergtoppen zijn dan groen en vormen een ideaal decor voor ontspannende wandelingen en fietstochten! Hoog in de Ötztaler Alpen is in 1991 de ijsmummie Ötzi gevonden. Deze mummie is nu wereldberoemd en je kunt hem bezoeken in het archeologisch openluchtmuseum Ötzi-Dorf, in de buurt van campingcenter Oberland.

Lees meer over Tirol

Naar accommodaties