2 sterren

Camping Wien Süd

OostenrijkWenenBezirk WienWien  (sitecode 44438)

Camping Wien Süd

OostenrijkWenenBezirk WienWien
2 sterren

Een voormalig kasteelpark in een woonwijk is omgebouwd tot een camping. De standplaatsen op het nagenoeg vierkante, vlakke terrein liggen onder hoge naald- en loofbomen. Tentkampeerders maken gebruik van een apart deel van het veld met veel schaduwplekken. De ondergrond voor kampeerders bestaat uit gras. Vrijwel vanaf de camping vertrekt openbaar vervoer richting het centrum van Wenen. Naast de camping bevindt zich een supermarkt.

Camping Wien Süd is een voormalig kasteelpark dat is omgebouwd tot een camping. Het is de perfecte plek als je een vakantie midden in de natuur wil combineren met de metropool Wenen om de hoek.Plekken

Deze terrassencamping heeft wel 250 toeristische staanplaatsen. De staanplaatsen liggen onder hoge naald- en loofbomen, je zit dus lekker beschut. Tentkampeerders maken gebruik van een apart deel van het veld, daar heb je veel schaduwplekken.

Perfecte uitvalsbasis

De camping is een echte uitvalsbasis voor citytrips. Verwacht geen animatie en vertier. Voor kinderen is er wel een buitenspeeltuin. Aan de overkant van de camping vind je een grote supermarkt.

Er vertrekken bussen richting het centrum van Wenen. Elke 10 minuten gaat er een bus naar het centrum, waar je in een half uurtje bent. Een dagkaart kost 5 euro en deze kun je op de camping kopen. Een overdekt zwembad met buitenbad vind je 5 kilometer verderop.

In de buurt

Paleis Schönbrunn is een echte publiekstrekker. Er zijn lange en korte rondleidingen door de staatsvertrekken en de privévertrekken van Keizer Franz Joseph en zijn echtgenote Elisabeth (Sissi). Je vindt er ook het Tiergarten Schönbrunn, de oudste dierentuin ter wereld, uit 1752. In Wenen is natuurlijk erg veel te doen. Denk aan het Haus des Meeres (modern zeeaquarium en een monument), de Spaanse Rijschool, het Prater, een groot park met daarbinnen een pretpark met een reuzenrad uit 1897 en natuurlijk de Weense Staatsopera. Neem een pauze in de Weense koffiehuizen met gebakjes zoals Apfelstrudel, Sachertorte en Topfenkuchen.

Lees meer over Wenen