9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Markádia
bekijk 12 foto 's
Charme Erkend CKE

Camping Markádia

Nederlandse natuurliefhebbers beheren deze camping op een schiereiland aan het stuwmeer van Odivelas. De ruime standplaatsen liggen op open terrassen, hoog boven het water. In de omgeving zijn veel vogelsoorten te spotten. Honden zijn, mits aangelijnd, alleen toegestaan in het laagseizoen. Naast de camping zijn er faciliteiten voor paardrijden, tennis en zwemmen.

Verscholen in het achterland van de Alentejo ligt het grote stuwmeer van Odivalis, even ten zuiden van Alvito. Aan dat stuwmeer ligt Camping Markádia. Op een klif van 110 meter hoog. Garantie voor magnefiek uitzicht.

Een super geheim gehouden kampeerplek is wel camping Markádia in Zuid-Portugal. De Nederlandse campingeigenaren zagen jaren geleden hun kans schoon om in dit natuurgebied dieren te houden én een camping op te zetten. Die missie is geslaagd: tien hectare is groot genoeg om 130 staanplaatsen te ‘verstoppen’. Elke staanplaats beschikt over een boom die heerlijk schaduw geeft. Zwemmers hebben de keuze tussen een duik in het campingzwembad (tegen betaling) of zwemmen in het stuwmeer. Omdat de camping zich richt op mensen die voor de rust komen, zijn jetski’s en motorbootjes en alles wat lawaai maakt, niet toegestaan. Surfen is toegestaan, een plank is hier te huur, net als roeiboten, waterfietsen en kano’s. Het campingrestaurant heeft een kleine kaart. Diverse dieren lopen op het terrein rond, zoals paarden, pony’s, ezels en schapen. Je kunt hier paardrijden en zelfs met je paard zwemmen.

Het gebied is goed geschikt om te wandelen of te fietsen. Op 45 autominuten naar het zuiden vind je de oude stad Beja. Een oude romeinse stad die later als Moslimcentrum fungeerde. Beja is tevens ook de hoofdstad van de steek. Het historische centrum van de stad Évora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezienswaardigheden zijn de romeinse tempel en een romeins aquaduct.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping Markádia heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa