Vakantiehuizen in Portugal

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Portugal

2 personen
2 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Zonnige kusten en kleurrijke steden bij een vakantiehuis in Portugal

Indrukwekkende rotsformaties en gouden zandstranden aan de Algarve, kleurrijke steden als Lissabon en Porto of de groene eilanden zoals Madeira en de Azoren; een vakantiehuis in Portugal biedt alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie. Het zonnige Portugal beschikt over talrijke middeleeuwse kastelen, goudgele zandstranden en betoverende steden. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige stad Tavira en wandel langs de rivier Rio Gilao over bruggen, langs kerken en over de markt. Voor surfplezier ga je naar Ericeira, een authentiek vissersdorpje vlak bij Lissabon dat bekend staat als surfersparadijs.

De mooiste stranden van Portugal aan de Algarve

Strandliefhebbers boeken een vakantie in Portugal in de streek Algarve. Deze regio in het zuidelijkste puntje van Portugal biedt warme zomers en een adembenemende kustlijn. De beste stranden vind je bij Monte Gordo, Alvor en Albufeira. Terwijl je zandkastelen bouwt met de kinderen op het strand heb je een waanzinnig uitzicht over de reusachtige kliffen en indrukwekkende rotsformaties aan de kust. In het oude stadscentrum van Albufeira wandel je langs verscheidene authentieke restaurants waar ze het typische Portugese gerecht kip piripiri serveren. Natuurliefhebbers bezoeken het imposante natuurpark Ria Formosa. Hier wandel of fiets je langs de meest schitterende baaien, hoge duinen, bijzondere eilanden en unieke draslanden. Bovendien vormt het park een belangrijke overwinterlocatie voor talrijke vogelsoorten. Voor een bezoek aan een bruisende stad ga je naar Faro. De hoofdstad van de Algarve beschikt over een imposante barokke kerk genaamd Igreja de Nossa Senhora do Carmo.

De waanzinnige bloemenpracht van Madeira

Bij de keuze voor een vakantiehuis in Portugal is Madeira zeker een aanrader. Dit Bloemeneiland beschikt dankzij zijn milde klimaat over talrijke bloemen en planten in allerlei kleuren. Struin langs de watervallen van het prachtige park Queimadas of bewonder de orchideeën in het park Madeira Botanical Garden, vlak bij de hoofdstad van het eiland: Funchal. De waterratten binnen de familie vermaken zich uitstekend in het natuurlijke zwembad in de buurt van Porto Moniz. Gelegen tussen de rotsen bevinden zich door de zee gevormde bassins waar je gedurende het verblijf in je vakantiehuis in Portugal uitstekend kunt zwemmen, terwijl je geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van het eiland, Funchal, biedt prachtige bezienswaardigheden, zoals de vijftiende-eeuwse kathedraal. Het Sé do Funchal beschikt over een bijzonder wit-bruin gekleurd uiterlijk en heeft een unieke architectuur. Wandelend door het stadscentrum kom je schitterende parkieten en dwergpapegaaien tegen. Ook is het een aanrader om een wijnhuis binnen te stappen en de lokale dessertwijn te proeven.