3 sterren

Camping Terme Banovci

SloveniëVzhodna (East) SlovenijaPomurskaVeržej  (sitecode 54557)

Camping Terme Banovci

SloveniëVzhodna (East) SlovenijaPomurskaVeržej
3 sterren
Erkend

Het Olympisch zwembad ligt centraal op de camping, met de thermaal baden rondom. Bij hotel Zeleni vind je de receptie, het restaurant, het binnenzwembad en de sauna. Het kampeergedeelte voor naturisten, met een eigen thermaal bad, wordt gescheiden door een hekwerk met gaas. Het sanitairgebouw heeft twee gelijke delen met gezamenlijk de wasmachine en droger. De staanplaatsen op gras liggen aan grindpaden, met zonnige plaatsen aan de naturistenkant en met meer schaduw aan de andere zijde.

Een flinke punt Oost-Slovenië grenst in het noorden aan Oostenrijk, in het oosten aan Hongarije en in het zuiden aan Kroatië. In dat deel van Slovenië vind je bij het plaatsje Verzej Camping Terme Banovci, een klein wellness-centrum, uiteraard mét een camping.

Camping Terme Banovci is ook bekend onder de naam Camping Soncni Gaj. Hij ligt midden tussen de landerijen, prettig rustig met 20 toeristische standplaatsen verdeeld tussen de 100 vaste en huuraccommodaties. Een apart gedeelte van de camping is bestemd voor naturisten. Tentkampeerders kunnen terecht op een apart grasveld. In totaal zijn er 80 toeristische standplaatsen. Er is veel schaduw, de kleine toegangswegen zijn bedekt met grind. Deze wellnesscamping is geschikt voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar en naturisten.

Kampeerders mogen gratis gebruik maken van het binnenzwembad waar het water ongeveer 35 tot 38 graden is en de 3 buitenzwembaden met iets minder warm water, maar altijd nog tussen de 25 en 27 graden. Het water in de Terme Banovci is rijk aan fluoride, goed voor reumatische aandoeningen. Een grote glijbaan eindigt in een van de andere zwembaden. Op het naturistengedeelte is een apart thermaalbad. Het recreatieteam bestaat uit Edi de Piraat en andere mascottes de samen met de kinderen op ontdekkingstocht gaat in de omgeving van de camping.

Op de camping staat één sanitairgebouw. De dichtstbijzijnde winkel is op ongeveer 400 meter van de camping, in het dorp Verzej. Je kunt op Camping Terme Banovci gebruik maken van halfpension; ontbijt en diner in een van de restaurants op het complex.

Meteen vanaf de camping zit je al op een van de vele fietsroutes. Vraag op de receptie naar de fiets- en wandelkaarten van de omgeving.

Lees meer over Vzhodna (East) Slovenija