3.5 sterren

Caravaning La Manga

SpanjeMurciaRegión de MurciaLa Manga del Mar Menor  (sitecode 53589)

Caravaning La Manga

SpanjeMurciaRegión de MurciaLa Manga del Mar Menor
3.5 sterren
Erkend

De camping ligt direct aan een palmenstrand en het grootste zeewatermeer van Europa, de Mar Menor. De staanplaatsen zijn omringd door hagen. Het Regionaal Park Calblanque is niet ver van de camping. De camping is zeer geschikt voor overwinteraars. In de winter zijn een verwarmd zwembassin en een fitnessruimte beschikbaar. Er is een camperservicestation, zeilschool, surfschool en duikschool voor kleine kinderen. Het zandstrand met palmen ligt aan een ondiepe binnenzee.

Aan het grootste zeewatermeer van Europa in het zuidoosten van Spanje ligt Camping Caravaning La Manga. In de buurt liggen ook het natuurpark Calblanque en de steden Murcia, Cartagena en Alicante. Een uitstekende plaats om je vakantie door te brengen met vrienden of familie.

Palmenstrand

Camping Caravaning La Manga ligt direct aan een mooi palmenstrand aan de Costa Calida. Het grote kampeerterrein beschikt over 1500 plaatsen. Traditionele campinggasten kamperen op een van de negenhonderd staanplaatsen. De plekken worden omringd door heggen en zijn tussen de 85 en honderdtien vierkante meter groot. Daarnaast heeft de camping honderd bungalows met een of twee slaapkamers. Je kunt hierin verblijven met een gezelschap van twee tot zes personen.

Kalm water

Het kampeerterrein grenst direct aan het zoutwatermeer Mar Menor. Het meer heeft een omtrek van 73 kilometer en ondiep, kalm water. Dat maakt het ideaal om in te zwemmen. Het water is helder en langs de kustlijn kun je verschillende stranden vinden. Via Camping Caravaning La Manga kun je bovendien zeilen, surfen en zelfs duiken in het meer.

Overwinteren

Baantjes trekken op het kampeerterrein kan echter ook. Het buitenzwembad is hier perfect voor. Een verwarmd binnenzwembad, jacuzzi en sauna maken de camping daarnaast zeer geschikt voor overwinteraars.

Actief

Voor de actieve vakantieganger die graag fit blijft is er een fitnessruimte beschikbaar, maar je kunt je ook uitleven op een van de zes tennisbanen, het voetbalveld of tijdens strandvolleybal en jeu-de-boules. Voor kinderen is er een speeltuin. Daarnaast vind je op Camping Caravaning La Manga een supermarkt, worden er kranten en tijdschriften verkocht en is er een restaurant/snackbar dat tevens afhaalmaaltijden verzorgt.

Omgeving

Een vakantie op Camping Caravaning La Manga betekent dat je wordt omgeven door een fantastische natuur met de mooie stranden het Mar Menor aan de ene zijde en het natuurreservaat Calblanque aan de andere zijde. Daarnaast liggen prachtige Spaanse steden op korte rijafstand.

Zomerverblijf

In de zomer kan het best druk worden rond het Mar Menor. Van oudsher voeren de hoge temperaturen in de stad Murcia de bewoners naar de oevers van het meer. Het gebied is dus niet zozeer toeristisch, maar een plek waar veel families een zomerverblijf hebben. De dorpen rondom het meer kunnen in het hoogseizoen wel met 300 duizend inwoners groeien. Verken de kustplaatsjes en stranden, meng je onder lokale families en geniet van een lome Spaanse zomer.

Goudkleurige stranden

Op slechts enkele kilometers van Camping Caravaning La Manga sta je in het natuurgebied Calblanque waar je heerlijk kunt wandelen. Dit ongerepte natuurreservaat heeft een kustlijn van dertien kilometer en kent werkelijk prachtige goudkleurige stranden, zandbanken, kliffen, grotten, zoutmeren, bergen en duinen. Er zijn geen faciliteiten in dit gebied, behalve enkele toiletten bij het bezoekerscentrum. Vergeet daarom niet je picknickspullen te pakken. Zwemmen in dit gebied is niet aan te raden vanwege de sterke stroming en de zeebodem die stijl afloopt door de rotsen erboven.

Likeur

Een dagje winkelen en cultuur snuiven doe je in Murcia. De kathedraal in de stad heeft de hoogste klokkentoren van Spanje en is een van de mooiste van Europa. Cartagena is een van de belangrijkste havensteden van het land. In de binnenstad is het bekijken van de kathedraal Santa Maria Veja uit de dertiende eeuw de moeite waard, evenals het uitzicht vanaf de ruïne Castillo de la Concepcíon. De stad heeft verschillende musea en aan de Calle Isaac Peral, vlak bij het stadhuis, vind je typisch Spaanse gezelligheid en strijk je neer op een terrasje. Cartagena is bekend om de zoete likeur Cuarenta y Tres (Licor 43) die je hier dan ook zeker – in combinatie met verschillende tapas – moet proberen.

Lees meer over Murcia

Naar accommodaties