Slapen in een safaritent

  • Overzicht van safaritenten door heel Europa
  • Geïnspecteerd door de ANWB
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Slapen in een Safaritent

2 personen
2804 campings gevonden

Waarom kamperen in een safaritent

Zin in een luxe vakantie in een compleet verzorgde huuraccommodatie? Ga kamperen in een safaritent!

Beste van twee werelden

Na een – mogelijk lange – autorit is het laatste waar je zin in hebt de tent opzetten of de caravan uitpakken. Daarom is kamperen in een safaritent ideaal. Die staat ingericht en al voor je klaar. Zo kun je even op adem komen en heb je vervolgens weer energie om de camping en omgeving te verkennen. Een ander voordeel is dat de safaritent het beste van twee werelden biedt: een authentiek kampeergevoel maar dan wel op een luxe manier. Geen risico op leeggelopen luchtbedden of een pijnlijke rug, maar heerlijk uitgerust wakker worden in een echt bed!

Safaritenten in alle soorten en maten

Van oorsprong was de safaritent bedoeld om in Afrika op groot wild te jagen, maar inmiddels is het onder kampeerders ook een populaire huuraccommodatie. Niet zo vreemd, want safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en ze zijn stevig, waterdicht en goed bestand tegen de hitte. Safaritenten huur je vaak met een complete keuken. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met een kookstel en kunt normaal koken. Safaritenten hebben verder een apart slaapgedeelte. Een standaardmodel heeft meestal twee tot vier slaapplaatsen terwijl grotere tenten plaats hebben voor nog meer personen. Safaritenten hebben ook een overdekt terras met eethoek en de luxe varianten hebben zelfs privésanitair.

Vier of vijf sterren

Kamperen in een safaritent staat garant voor veel luxe en dat zie je ook terug op de camping zelf. Bijvoorbeeld in de voorzieningen, zoals een wasserette, wifiverbinding en oplaadpunt voor de elektrische auto. Veel vier- en vijfsterrencampings met safaritenten hebben een restaurant en broodjesservice, zodat je nergens omkijken naar hebt. Op deze glampinglocaties zal de verveling ook niet snel toeslaan, want er is vaak een groot zwembad of zelfs een prachtig zwemparadijs. Daarnaast hebben deze ultraluxe campings gevarieerd vermaak voor jong en oud in de vorm van speeltuinen, sportvelden en animatieprogramma's.

Kamperen in een safaritent bij ANWB

ANWB heeft in Nederland een uitgebreid aanbod van campings die safaritenten verhuren. Je vindt deze campings door heel het land: van het hoge noorden tot aan Limburg en aan de Nederlandse kust. Ook over de grens kampeer je comfortabel in een safaritent. In het aanbod bevinden zich campings met deze huuraccommodaties in onder meer Frankrijk, Italië, Kroatië, Duitsland en Spanje.

Bekijk hier alle bijzondere accommodaties op ANWB Camping.