Campings aan het water

  • Alle ingrediënten voor een verkoelende vakantie
  • Waterpret voor zowel jong als oud
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings aan het water: een greep uit ons aanbod

2 personen
24 campings gevonden

Een vakantie op de mooiste campings aan het water

Nederland is een waterland en het is dan ook niet zo gek dat wij onze vakantie graag doorbrengen op campings aan het water. Niets is zo rustgevend als het kabbelen van de golfjes. Bovendien is de lucht er vaak extra zuiver. Logisch dat ook jij uitkijkt naar een vakantie op een bootje of aan de waterkant. Op deze themapagina vind je alle campings die aan of vlak bij het water liggen, in Nederland en daarbuiten.

Redenen om te kamperen aan het water

De zomers worden steeds warmer en vooral in het buitenland kan het kwik tot hoge hoogtes stijgen. Hoe heerlijk is het dan om direct vanaf de camping een verfrissende duik in het water te nemen? Het is overigens ook dé manier om 's ochtends even goed wakker te worden. En op warme zomerdagen die files naar het strand? Daar hoef jij dan niet in te staan tijdens je strandvakantie. Een vakantie aan het water is ook erg leuk voor een gezinsvakantie.

Met kinderen op vakantie in eigen land

Als je kinderen nog klein zijn, zie je het mogelijk niet zitten om uren of misschien wel een hele dag in de auto te zitten. Gelukkig is water iets waar we in Nederland geen gebrek aan hebben en een camping aan het water heb je voor het uitkiezen. Een vakantie vlak bij het Veluwemeer of aan zee; het is allemaal mogelijk. Kinderen spelen de hele dag met een schepje en een emmertje, terwijl jij werkt aan die gezonde vakantiekleur. Houd natuurlijk wel je kleintjes in de gaten aan de waterkant, maar het is een schouwspel waar je zeker vrolijk van wordt.

Naar zee of een rivier?

De Nederlandse kust biedt een grote hoeveelheid campings aan het water die ideaal zijn voor een rustgevende vakantie. Ga bijvoorbeeld naar een van de Waddeneilanden, kies voor een vakantie in Zeeland, of ga voor een bestemming ergens daartussenin. Kinderen vermaken zich uren aan het water en ook de liefhebber van watersport zit hier goed op zijn plaats. Aan een rivier zit je als fervent hengelaar tevens uitstekend en tot slot is ook het huren van een kano of waterfiets een aanrader. Soms zijn de oevers van een rivier of meer zo laag dat ook kinderen hier goed kunnen zwemmen.

Mooie plaatsen aan het water in het buitenland

Vind je het geen probleem om wat langer in de auto te zitten, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar het Comomeer in Italië of zet je tentje op aan de Franse of Spaanse kust. En hoe warm het hier ook kan worden, bij een camping aan het water vind je altijd de nodige verkoeling. Struin de middeleeuwse dorpen in Italië af of geniet als een god in Frankrijk. Welke bestemming je ook kiest, de faciliteiten zijn altijd van uitstekende kwaliteit.