9639 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB

Tijdens een vakantie in de regio West-Frankrijk draait alles om de zee. Dit gebied kent een lange, woeste kustlijn. Dat levert veel redenen op om dit gebied te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan schilderachtige vissersdorpjes en heerlijke vis en zeevruchten, maar ook de sporen van Noormannen en de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk biedt het gebied nog veel meer, met interessante steden zoals Nantes en mooie heuvellandschappen. Op vakantie in West-Frankrijk is er dus altijd iets te doen. 

Unieke cultuur

In West-Frankrijk gaat het er net iets anders aan toe dan in de rest van het land. De huizen doen bijvoorbeeld meer Engels aan dan typisch Frans. Verder kent het gebied eigen talen, zoals het Bretons en Keltisch. Dit komt door het verleden: onder andere Noormannen, Engelsen en Kelten hebben hier de scepter gezwaaid. Zij brachten gebruiken mee uit hun eigen culturen. Dit heeft West-Frankrijk tot een uniek gebied gemaakt. Steden zoals Nantes (in Pays de la Loire, maar historisch de hoofdstad van Bretagne) of Rennes zijn levendig, en lopen over van kunst, historie en cultuur.

De kust van West-Frankrijk

De kust van Normandië, Bretagne en Pays de la Loire is uitgestrekt en zeer geliefd. Je vindt hier granieten kliffen, maar ook rustige stranden en glooiende heuvels. Een vakantie in West-Frankrijk is een perfecte gelegenheid om uit te waaiend in de gezonde zeelucht. Natuurlijk kan je hier heerlijk varen, vissen en zwemmen. 

De kust ligt bovendien bezaaid met bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan le Mont Saint-Michel in Normandië, de prachtige haven van Brest of het Middeleeuwse la Rochelle. Tijdens je vakantie in West-Frankrijk struikel je bijna over de vele monumenten. Ook de moderne geschiedenis heeft hier zijn sporen achtergelaten. De invasie van D-Day is vooral in Normandië nog overal voelbaar, in de vele musea en monumenten, maar ook als littekens in het landschap.

Gastronomie

De keuken van West-Frankrijk voldoet niet aan het stereotype beeld van Frans eten. Zo staat het land bekend om zijn druivengaarden, waar beroemde wijnen van worden gemaakt. In Normandië en Bretagne verbouwt men echter traditioneel appels. Tijdens een vakantie in West-Frankrijk drink je daarom meestal vooral dranken die hiervan zijn gemaakt, zoals cider en calvados. De uitzondering hierop is het zuiden van Pays de la Loire, waar wijn wel degelijk centraal staat.

Ook het stokbrood, voor veel Nederlanders een echt symbool van kamperen in Frankrijk, speelt in Normandië en Bretagne slechts een bijrol. In plaats daarvan eet men galettes, hartige pannekoeken van boekweitmeel. Zeker het proberen waard!

Logischerwijs is de zee van groot belang in de keuken van dit gebied. Op vakantie in West-Frankrijk kan je je helemaal te buiten gaan aan oesters, mosselen, allerlei soorten vis van superieure kwaliteit en st. Jacobsschelpen. Tot slot ben je natuurlijk nog wel in Frankrijk. Niet alles is anders dan in de rest van het land: je kan in dit gebied gewoon overal terecht voor prachtige kazen.

Campings van ANWB in West-Frankrijk

ANWB heeft een ruim aanbod campings in West-Frankrijk. Omdat je kan kiezen uit honderden campings kan je je vakantie invullen zoals je wil. Kies bijvoorbeeld een camping vlak bij de kust uit. Als je kinderen hebt, kan je bij de kindvriendelijke campings kijken. Deze hebben de faciliteiten die je zoekt, zoals een zwembad, animatie en speeltuin. Zo is het hele gezin tevreden. Anderen zoeken een kleine, kalme camping. Ook deze rustzoekers kunnen perfect bij ANWB camping terecht.

Streken in West-Frankrijk

West-Frankrijk bestaat uit drie bijzondere streken. Deze streken zijn:

  • Normandië – Vikingcultuur, D-Day en le Mont St-Michel.
  • Bretagne – granieten huisjes en rotsen, Keltische cultuur en oerbos.
  • Pays de la Loire – wijn, fruit, de stad Nantes, Middeleeuwse historie.
iDeal Mastercard Visa