Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Zuid-Frankrijk

2 personen
0 campings gevonden

Adembenemende natuur en mondaine badplaatsen bij je vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

De reusachtige Pyreneeën, de zonnige Côte d'Azur of de weelderige golven van de Atlantische Oceaan; met een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk maak je kennis met het veelzijdige vakantieland. Of je nu de lavendelvelden van de Provence bezoekt, de rivierkloof de Gorges du Verdon of gaat ontspannen aan de chique boulevards van Cannes of Saint Tropez; je beleeft een onvergetelijke tijd in de zon.

De paarse lavendelvelden van de Provence

Als je het over lavendel hebt, denk je meteen aan de eindeloze paarse lavendelvelden in het hart van de Provence. Met name de lavendelvelden bij Plateau de Valensole zijn een aanrader om te bezoeken. Trek naar de directe omgeving van Luberon en geniet van de schilderachtige dorpjes als Lacoste, Bonnieux en Gordes. Uiteraard verkopen ze hier op de lokale markten allerlei lavendelproducten, zoals lavendelzeep. Wandelen of fietsen tussen de velden is ideaal. De mooiste wandeltocht bevindt zich bij Sault, waar je gedurende een 5 kilometer lange wandeling tussen de lavendelvelden heen slingert. Ook is een bezoek aan het klooster Abbaye Notre-Dame de Sénanque een aanrader. De lavendel bloeit van half juni tot eind juli.

De indrukwekkende kloof Gorges du Verdon

Natuurliefhebbers genieten tijdens het verblijf in een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk volop van de verscheidenheid aan natuur. Een aanrader om te bezoeken is de Gorges du Verdon in het regionale natuurpark Verdon. De indrukwekkende kloof van maar liefst 25 kilometer lang beschikt over reusachtige rotswanden van wel 700 meter hoog. De kloof wordt dan ook wel de Grand Canyon du Verdon genoemd. De plek is zeer geliefd bij wandelaars, fietsers en bergbeklimmers. Tijdens de tocht bewonder je namelijk het adembenemende landschap van steile rotsen, mediterrane bossen en kristalhelder water. Het is uitstekend mogelijk om in de rivier te kajakken, zwemmen of met een boot te varen. Je spot hier bovendien allerlei wilde dieren, zoals de vale gier en de wolf.

Charmante steden in Zuid-Frankrijk

Naast de enorme variëteit aan natuur bezoek je vanuit je vakantiehuis in Zuid-Frankrijk diverse cultuurrijke steden, die rijk versierd zijn met schitterende stadspleinen, eeuwenoude kathedralen of prachtige musea met de fraaiste kunstwerken. Steden als Béziers, Marseille, Montpellier, Nice en Cannes liggen in de buurt. Meer landinwaarts vind je parels van steden als Toulouse en Carcassonne. Aan de zuidwestkust is een stad als Bordeaux een aanrader.