Charmecampings

  • Kamperen op de mooiste en meest idyllische plekken
  • Optimaal genieten van rust, ruimte en natuur
  • Persoonlijke aandacht van de campingbeheerder, met oog voor gastvrijheid
  • Geselecteerd door ANWB-campinginspecteurs na uitvoerig onderzoek

Charmecampings

2 personen
0 campings gevonden
Er zijn geen campings gevonden die voldoen aan je zoekcriteria. Wijzig de zoekfilters om verder te zoeken.

Charme campings

Kamperen op een charme camping verzekert je van een bijzondere vakantie. Je staat op de mooiste plekjes van Europa en geniet van de rust en de ruimte. Ontdek campings op unieke plekken, zet je tent op in een oude kasteeltuin, verblijf naast een oud-Hollandse boerderij of boek een staanplaats met een spectaculair uitzicht.

Sfeervolle plekjes

Charme campings liggen op de meest idyllische plekken, vaak ver weg van alle drukte. Stap in een andere wereld en geniet van het langzame leven. Word wakker met het gezang van de vogels, maak een kleine ochtendwandeling naar het pittoresk dorpje in de buurt en kom terug met vers gebakken brood: het recept voor een ontspannen vakantie. Ook rust- en natuurzoekers vinden een perfecte charme camping, bijvoorbeeld vlak bij een natuurgebied met kilometerslange wandel- en fietsroutes, in een afgelegen dalletje in de hoge bergen of tussen de duinen vlak bij zee. Geniet van bijzondere uitzichten, direct vanaf je kampeerstoel, en kijk uit over heuvels vol wijngaarden of wandel zo naar een fris kabbelend beekje.

Persoonlijke aanpak

Op een charme camping proef je de gastvrijheid in alles. De eigenaar staat altijd open voor een praatje en zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Je koopt lokale producten in de kleine campingwinkel en krijgt hier ook meteen alle informatie over de omgeving waar alleen de lokale bewoners vanaf weten. De kampeerplaatsen zijn ruim en omringd door de natuur. Je vindt er geen massatoerisme, uitgebreide animatie en grote zwemparadijzen, maar die heb je ook niet nodig. De rust en gezelligheid op de camping maken dat je je er direct thuis voelt.

Natuurlijk voor kinderen

De kleinschaligheid maakt een charme camping ook zeer geschikt voor families met kinderen. De gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat ze snel vriendjes maken en in het zwembad kunnen ze zich uitleven en heerlijk spetteren. Je laat ze met een gerust hart de hele dag hun gang gaan, want de omgeving is voor hen één grote speeltuin. Zwemmen in het meer, dammen bouwen in het riviertje of rennen door het hoge gras; met zoveel natuur om zich heen beleven de kinderen een bijzondere vakantie.

Door heel Europa

Een charme camping is een klein pareltje dat je goed moet zoeken. Fijn is wel dat je bestemmingen door heel Europa vindt. Zonliefhebbers vinden campings in Zuid-Frankrijk en Italië, direct aan zee of bij natuurgebieden zoals de Camargue of het prachtige Umbrië. Houd je van de frisse berglucht, ga dan naar landen als Zwitserland en Oostenrijk, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat en je zo het hooggebergte in wandelt. Of wat dacht je van Zweden, met zijn duizenden meren en eindeloze natuur? Wie weet lopen de elanden en wilde zwijnen wel tot vlak bij je tent. Ook ons eigen land bezit een aantal prachtige campings vlak bij of in bekende natuurgebieden, zoals in de Loonse en Drunense duinen of op de Waddeneilanden.