Campings in Zwitserland

291 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Zwitserland

Daarom moet je kamperen in Zwitserland:

  • Kamperen tegen een indrukwekkende bergachtergrond
  • Campings direct aan het meer met watersportfaciliteiten
  • Talrijke mogelijkheden voor uitgebreide en uitdagende wandelingen
  • Goede bestemming voor kamperen in zomer en winter
Zwitserland staat voor majestueuze berglandschappen met besneeuwde toppen, schilderachtige meren en idyllische dorpjes. Dit maakt het land tot de ideale bestemming voor bergliefhebbers en watersporters. De Zwitserse bergen nodigen uit tot wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden. En wie het liever wat rustiger aan doet, kan zich vermaken aan het zwemmeer. Maar één ding is gegarandeerd in Zwitserland: Pure natuur!

Geselecteerde Campings

Camping Manor Farm 1
Favorieten
Camping Manor Farm 1

Zwitserland / Kanton Bern

ANWB Camping LogoInspectie

4.7Uitstekend(7Recensies)

Alle 291 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Campings in Zwitserland

Direct boekbaar
TCS Camping Estavayer La Nouvelle Plage
Favorieten
TCS Camping Estavayer La Nouvelle Plage

Zwitserland / Kanton Fribourg

4.5Uitstekend(2Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (90)

Huuraccommodaties (14)

Camping Brigerbad
Favorieten
Camping Bächli
Favorieten
CKE discount
Alle 291 Campings
Alle 291 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings291
Beoordelingen van campings1.910
Ø beoordelingen4.1

Populaire campings

1
Campofelice Camping Village
Camping Campofelice is een luxe familiecamping in de buurt van de Italiaanse grens. De camping heeft een unieke locatie en ligt zowel aan het Zwitserse deel van de Lago Maggiore als aan de monding van… Camping profielpagina

Winterkamperen in Zwitserland

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

TCS Camping Estavayer La Nouvelle Plage
TCS Camping Estavayer La Nouvelle Plage

Fantastische bergpanorama's, schilderachtige meren, ongerepte natuur: Zwitserland is de perfecte vakantiebestemming voor kampeerders en iedereen die graag zijn vakantie in de vrije natuur doorbrengt. PiNCAMP presenteert de beste campings in Zwitserland en geeft nuttige tips voor een kampeervakantie in de uitlopers van de Alpen.

Ontdek de wonderschone natuur op een camping in Zwitserland

Reusachtige bergen, enorme gletsjers, heldere meren. Het indrukwekkende alpenlandschap is wellicht de belangrijkste reden om vakantie te vieren op een van de campings in Zwitserland. Het wonderschone gebied tussen de absolute top de Dufour van 4623 meter en het laagste punt het Lago Maggiore lijkt wel één groot natuurpark. Ter afwisseling bieden steden als Zürich, Genève en Bern cultuur en historie. Zwitserland mag dan niet het goedkoopste vakantieland zijn, de gastvrijheid van de inwoners maakt een hoop goed. De Zwitsers heten je dan ook graag in minstens vier landstalen welkom op je camping in Zwitserland.

Kampeervakantie in de bergen

Hoewel Zwitserland slechts een fractie groter is dan Nederland, is de natuur van het land niet te vergelijken met die van ons platte kikkerlandje. Alleen al rond de Alpen vind je honderden bergen van wel 4000 meter hoog. Een van de bekendste bergen is de Matterhorn, die zich in de Walliser Alpen bevindt, op grens van Zwitserland met Italië. In de zomer maak je hier schitterende wandel- en fietstochten langs de langgerekte groene Alpenweiden en de kenmerkende Hängebrücken hangbruggen. Ook neem je hier een frisse duik in de heldere meren of maak je een spannend uitstapje in de rode trein op de Rhätische Bahn in Graubünden. De trein rijdt op grote hoogte langs de diverse alpentoppen in de regio. Vergeet dus zeker niet om je fotocamera mee te nemen tijdens deze unieke treinreis.

Genieten van de zon bij het Meer van Lugano

Ook voor een ontspannen kampeervakantie in de zon ben je bij de campings in Zwitserland op de juiste plek. In de streek Tessin, vlakbij Italië, ligt het Meer van Lugano. Dit meer heeft een oppervlakte van wel 50 vierkante kilometer en ligt zowel op Zwitsers als op Italiaans grondgebied. Het gehele jaar door heeft het meer een aangename temperatuur, waardoor je hier heerlijk kunt uitrusten. Wie liever iets actiever bezig is, ontdekt het meer per waterfiets. Zo beschik je over een panoramisch uitzicht op de alpentoppen.

Ontdek de Zwitserse chocolade

Behalve om de adembenemende natuur staat Zwitserland bekend om zijn lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan de smakelijke Zwitserse chocolade. Tijdens een bezoek aan de Zwitserse steden als het sprookjesachtige Bern met zijn middeleeuwse binnenstad mag een bezoek aan een chocolaterie dan ook niet ontbreken. De chocolade is heerlijk als souvenir voor thuis!

Voor welke soorten campings is Zwitserland geschikt?

De campings in Zwitserland zijn heel verschillend en hebben afhankelijk van hun ligging hun eigen hoogtepunten. Daarom kunt u het beste vooraf bedenken wat voor soort kampeervakantie u eigenlijk wilt. Hier volgen enkele tips over welke regio's het meest geschikt zijn voor verschillende eisen.

Kamperen in de natuur

Als je van kamperen in de natuur houdt, kun je in Zwitserland heel goed terecht. De meeste campings in Zwitserland liggen al heel dicht bij de natuur en zijn in ongerepte staat met veel groen en ongerepte natuurromantiek. In principe is dus elke regio in Zwitserland geschikt voor natuurkamperen. Wij houden echter vooral van het Berner Oberland, waar enkele prachtige campings in bijna ongerepte natuur liggen.

Kamperen in de Alpen

Wat zou kamperen in Zwitserland zijn zonder uitzicht op het prachtige bergpanorama? Vrienden van bergkamperen en uitgebreide bergtochten zijn in Zwitserland precies op de goede plek en vinden hier een plek waar hun dromen uitkomen. De Alpenkantons Wallis of Graubünden zijn bijzonder goede vertrekpunten, waar Alpenliefhebbers enkele van de meest idyllisch gelegen plaatsen van Zwitserland vinden.

5-sterren camping

In Zwitserland hebben alle campings een bepaald minimum kwaliteitsniveau. Je moet dus wel heel veel pech hebben om een slechte camping te vinden. 5-sterrencampings bieden echter een aantal extra voorzieningen, zoals restaurants met een bijzonder groot aanbod, evenementen en een ruim winkelaanbod op de camping. In het dichtbevolkte kanton Bern vindt u veel uitstekende 5-sterrencampings.

Kamperen aan de rivier

Zwitserland biedt niet alleen filmische Alpenpanorama's, maar is ook een waar waterparadijs. Er zijn talloze mogelijkheden om uw kampeervakantie aan een rivier door te brengen - ideaal voor avontuurlijke kampeerders die altijd al eens wilden raften of canyoning. Wie het wat rustiger aan wil doen, kan natuurlijk ook gewoon in een rubberbootje de rivier afvaren of aan de oever van het water gaan zitten om naar het rustgevende geklots te luisteren. In het kanton Ticino zijn er verschillende mooie campings direct aan de rivier.

Waar u op moet letten als u naar Zwitserland reist

De gemakkelijkste manier om het kleine buurland in het zuiden van Duitsland te bereiken is per motorvoertuig. Het is ongeveer 965 km van Berlijn naar Bern en het land, dat net geen 300 km breed en 500 km lang is, is met de auto snel doorkruist. De beste route is via Bazel, van waaruit snelwegen lopen naar alle grotere steden in Zwitserland.

Op de A3 richting Zürich kunnen vakantiegangers die uit Basel komen, bij de verzorgingsplaats Autogrill Pratteln stoppen voor een pauze. Hier vindt u ook snacks en andere benodigdheden voor de verdere reis. Wie in vakantietijd of op feestdagen naar het zonnige Ticino wil reizen, moet rekening houden met een extra uur of twee voor de passage door de Gotthardtunnel. Ook in de winter moeten gasten, afhankelijk van hun bestemming, voldoende tijd nemen. Door sneeuwval zijn de passen vaak gesloten en de auto's moeten dan op de trein worden geladen. Ook belangrijk: wie met een motorvoertuig naar Zwitserland komt, moet een geldig vignet hebben dat zichtbaar op de voorruit is aangebracht. Deze kunt u bij elk benzinestation, postkantoor of douanekantoor kopen voor 40 Zwitserse frank (ca. 35 euro). Het vignet is één jaar geldig, d.w.z. tot 31 januari van het volgende jaar.

De populairste bestemmingen in Zwitserland

Geniet van de mediterrane sfeer in Ticino, stop voor een wandelvakantie in de Alpen of ga op een zwoele zomeravond aan het meer zitten in het Mittelland of kom gewoon tot rust aan het Vierwoudstedenmeer: Er zijn onvergetelijke kampeermogelijkheden in Zwitserland.

Ticino

Als u de Gotthardtunnel verlaat op weg naar Ticino, voelt de lucht net een paar graden warmer aan en wordt u begroet door groene beboste heuvels en bijna verplichte zonneschijn. Aan het meer van Lugano of het Lago Maggiore wachten prachtige campings in de buurt van de steden Lugano of Locarno, en in het nabijgelegen Bellinzona zijn drie middeleeuwse kastelen te bewonderen. De palmbomen en de Italiaanse taal doen hun best voor een mediterraan vakantiegevoel.

Graubünden

Voor wandelliefhebbers en natuurliefhebbers zijn de campings in dit kanton ideaal. Met het nabijgelegen nationale park ligt een uitgestrekt wandelgebied voor de deur van de kampeerders. Met een beetje geluk kunnen vakantiegangers in deze regio verschillende diersoorten spotten, zoals marmotten, herten, gemzen en zelfs steenbokken.

Mittelland

In het wat vlakkere deel van Zwitserland, waar groene heuvels zachtjes aflopen naar heldere meren, kunnen kampeerders na een bewogen dag op het water, wandelen of fietsen verkoeling zoeken in een van de vele wateren. Daarna kan men bijvoorbeeld op de Sempachsee de zonsondergang bewonderen, of in gezellig gezelschap rond het kampvuur van de schemering genieten.

Deze doelgroepen worden gelukkig van kamperen in Zwitserland

Kamperen in Zwitserland biedt vele mogelijkheden om je eigen kampeergeluk te vinden, van romantische winteravonden met fondue in de sneeuw tot feestzomers in een caravan en rustige onderbrekingen van het dagelijks leven. Het maakt niet uit hoe oud je bent.

Studenten

Feestvakantie met vrienden kamperen in Zwitserland? Dat kan bijvoorbeeld aan het Bodenmeer in het noorden van het land, waar in het hoogseizoen veel meer jongeren samenkomen om de zomer door te brengen met zwemvakanties en barbecuefeesten.

Paren

Wie kamperen in Zwitserland op een andere manier wil beleven en redelijk koudebestendig is, kan het beste in de winter op pad gaan. De camping Alpencamping in Meiringen bijvoorbeeld biedt een respectabel winterprogramma met nabijgelegen bergbanen en het omringende Alpenpanorama voor romantische uitjes.

Gezinnen

De camping bij de belevenisboerderij Gerbe in Meierskappel is ideaal voor gezinnen met kinderen. Dankzij de verbinding met de boerderij met kinderboerderij en ponyritjes is een afwisselend verblijf voor jong en oud gegarandeerd.

50+

De schilderachtige omgeving van het meer van Genève trekt ook wat rijpere stellen aan. Vooral in de buurt van Lausanne zijn er enkele zeer mooie plaatsen dicht bij het meer of met uitzicht over de glooiende heuvels vol wijnranken, waar elke verwarmende zonnestraal zijn bestemming vindt dankzij het glooiende terrein.

Wanneer is de beste tijd om naar Zwitserland te reizen?

In de zomermaanden van juni tot augustus kan de thermometer al snel meer dan 30 graden Celsius aangeven. Na een warme dag zorgt een kort maar hevig onweer echter vaak voor wat afkoeling. In de herfst en de lente kan het ook warm zijn, maar vakantiegangers moeten altijd rekening houden met koude periodes of enkele regenachtige dagen. In de winter geldt: hoe hoger je komt, hoe langer en meer sneeuw er ligt. Het is daarom raadzaam een voldoende geïsoleerde caravan mee te nemen voor het koude seizoen, eventueel voorzien van verwarming en sneeuwkettingen. Houd er rekening mee dat veel campings van november tot maart gesloten zijn. Afhankelijk van uw interesses is de zomer geschikt voor zwemvakanties, de herfst en het voorjaar voor wandeltochten en de wintermaanden voor ski- en sneeuwwandeltochten.