Camping Karinthië

90 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Karinthië

Daarom moet u in Karinthië kamperen:

  • Warme meren voor watersporters
  • Hutplezier tijdens het skiën en wandelen
  • Culturele hoogtepunten: Klagenfurt, kasteel Hochosterwitz
  • Vakantie in de prachtige natuur tussen meren en bergen
De zuidelijkste provincie van Oostenrijk, Karinthië, is een eldorado voor een kampeervakantie. Het dichtstbijzijnde water is gegarandeerd niet ver weg. De Ossiacher See, de Wörthsee of de Klopeiner See zijn enkele aantrekkelijke vakantiebestemmingen. In de zomer nodigen de toppen van de Gail- en Gurktaler Alpen en andere bergen uit tot wandelen. Winterkamperen in Karinthië is populair bij skiërs, die in Nassfeld, Bad Kleinkirchheim of Katschberg op zonnige hellingen het dal in sleeën.
Alle 90 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's
  • Inspiratie

Camping Karinthië

Direct boekbaar
EuroParcs Hermagor-Nassfeld
Favorieten
EuroParcs Hermagor-Nassfeld

Oostenrijk / Karinthië / Hermagor

ANWB Camping LogoInspectie

4.5Geweldig(51Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Standplaatsen (208)

Huuraccommodaties (31)

Alle 90 Campings
Alle 90 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings90
Beoordelingen van campings1.725
Ø beoordelingen4.2

Populaire campings

1
Seecamping Berghof
In het hart van Karinthië, direct aan de oever van het Ossiacher meer, ligt Seecamping Berghof. Het berglandschap is idyllisch te noemen. Dit is echt kamperen midden in de natuur. Winnaar: Camping met… Camping profielpagina

Kamperen aan het meer in Karinthië

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Hermagor-Nassfeld
EuroParcs Hermagor-Nassfeld

Kamperen in Karinthië is in elk jaargetijde een echt vakantieavontuur. De zuidelijkste provincie van Oostenrijk fascineert met een prachtig merenlandschap, skipistes, de hoogste berg van het land en schilderachtige stadjes. Gezinnen kunnen op natuurcampings aan de Wörthersee of de Weißensee in het koele water springen. Voor wandelaars, actieve reizigers en winterliefhebbers zijn de avontuurlijke wandelroutes naar de drieduizenders een sportieve uitdaging.

Schitterende natuur op een camping in Karinthië

In het zonnige zuiden van Oostenrijk vind je de schitterende streek Karinthië. Deze streek is ideaal voor een actieve vakantie vol waterpret. De regio staat bekend als de streek met 1000 meren. Behalve van diverse watersporten geniet je tijdens je vakantie op de camping in Karinthië van een schitterend uitzicht op de hoge bergen met eeuwige sneeuw. Voor winkels, terrasjes en drukte reis je naar het gezellige dorpje Millstätter See. Voor rust en eenvoud is St. Georgen aan de Längsee een aanrader. Winkelen in de grotere steden is mogelijk bij Villach en Klagenfurt.

Waterpret in Karinthië

Tijdens je verblijf op een van de campings in Karinthië geniet je van urenlange waterpret. Na het ontbijt met verse broodjes van de campingwinkel loop je in korte tijd naar de oever van een van de diepblauwe meren. Enkele van de watersporten die je met het hele gezin kunt ondernemen, zijn suppen, kanoën en windsurfen. Je kunt ook heerlijk uitrusten op de grasweiden aan de oevers. Of sla je hengel uit en wacht tot de karpers en baarzen toehappen. De kinderen spetteren ondertussen vrolijk in het heldere water.

Ontdek kleurrijk Villach

In de omgeving van de campings in Karinthië reis je langs groene heuvels, kleurrijke stadjes en houten chalets. Met name het pittoreske plaatsje Villach, met zijn pastelkleurige panden aan de rivier de Drau, is een bezoek waard. In dit plaatsje kom je ogen tekort. De barokke Pfarrkirche Heiligenkreuz, de geplaveide pleinen met sfeervolle terrassen en de verscheidene boetiekjes maken het stadsbeeld compleet. Ook zijn hier diverse sauna's en warmwaterbaden voor de ultieme wellness-ervaring. Proef tijdens een verblijf aan de stad ook zeker de smakelijke Karinthische Käsnudeln.

Het bijzondere dorpje Jenig

Een ander piepklein dorpje dat een bezoek waard is, is het plaatsje Jenig. Dit pittoreske dorpje ligt op slechts 20 minuten van de grens met Italië en is de perfecte locatie voor rustzoekers. Al wandelend door de omgeving tref je hier namelijk weinig toeristen. Met een uitzicht op de steile bergen, houten chalets en de prachtige flora en fauna kom je hier volledig tot rust. Proef gedurende de wandeling een smakelijke huisgemaakte Apfelstrudel bij de locals. Om heerlijk af te koelen van de zonnige wandeling, reis je naar de Pressegger See, op 20 minuten rijden van Jenig.

Hoe kom ik in Karinthië?

Bezoekers reizen tussen 350 km en 940 km van Duitsland naar Karinthië, afhankelijk van hun vertrekpunt en bestemming. Gasten uit München in Beieren kunnen rekenen op een kortere reis naar de hoofdstad van de Oostenrijkse provincie, Klagenfurt, dan vakantiegangers uit bijvoorbeeld Berlijn.

Voor de reis vanuit het zuiden van Duitsland nemen camperaars de route via de A8 en A10. Reizigers uit München nemen de snelweg richting Neurenberg/Salzburg. Bij Bad Reichenhall steken automobilisten al na 130 km de grens met Oostenrijk over.

Op dit punt is ook een stedentrip naar Salzburg een goed idee. De schilderachtige metropool met de vesting Hohensalzburg en de geboorteplaats van Mozart biedt ook culinaire hoogstandjes zoals de Salzburger Nockerln (knoedels).

Ga verder naar het zuiden op de A10. Na nog eens 43 km volgt u de afslag E66 en neemt u de A2 naar Klagenfurt/Velden/Wörthersee. Het laatste stuk naar de afslag Klagenfurt is hier niet ver vandaan.

De mooiste bestemmingen in Karinthië

Naast de Wörthersee trekken ook andere zwemwateren in de omgeving zoals de Millstätter See, de Ossiacher See of de Weissensee bezoekers aan in de buurt van pittoreske dorpjes: van de hoofdstad Klagenfurt tot het kleine dorpje Heiligenblut zijn overal historische bezienswaardigheden en Oostenrijkse gebruiken te ontdekken.

Romantiek aan de Wörthersee: Klagenfurt

De grootste stad van de Oostenrijkse provincie Karinthië heeft niet alleen een lange geschiedenis te bieden. De schilderachtige ligging aan de Wörthersee belooft ook veel afwisseling voor gezinnen en cultuurliefhebbers. Terwijl sommige bezoekers de Pestzuil of de Lindwurmfontein in de stad verkennen, genieten anderen van zwemmen of lange wandelingen langs het sprankelend blauwe water. Zij stoppen voor een hapje in rustieke berghutten of in de talrijke toprestaurants in de hoofdstad.

Heiligenblut aan de voet van de Grossglockner

Het kleine dorp Heiligenblut lijkt wel een prentenboek, maar tegen de achtergrond van het enorme bergpanorama van de Alpen is het fascinerend. Terwijl de bezoekers door het dorp met zijn gotische kerk in het centrum wandelen, waakt de prachtige bergcoulisse van de Großglockner over hen.

Vakantiemagneet Velden am Wörthersee

Het aantrekkelijke luchtkuuroord scoort met zijn idyllische ligging aan de Wörthersee. Op de camping in Karinthië kunnen vakantiegangers genieten van een boottocht over het meer of een wandeling door het stadje, dat verrast door zijn indrukwekkende Wörthersee-architectuur: de 19e-eeuwse Villa Helene en het Mösslacherhaus van Franz Baumgartner zijn prachtig om te zien.

Kasteelstad Friesach

De burchtstad Friesach is een van de mooiste bestemmingen in Karinthië en een plek waar de middeleeuwen nog springlevend zijn. De talrijke kerken, kloosters en oude huizen en de goed bewaarde stadsmuren geven de stad een unieke sfeer. Een heel bijzonder hoogtepunt is de jaarlijkse Burghofspiele Friesach.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Kasteel Velden: Het kasteelcomplex met een rechthoekig gebouw en vier veelhoekige hoektorens werd in 1603 gebouwd.
  • Archeologische opgraving Magdalensberg: de grootste in zijn soort in Oostenrijk maakt indruk met architectonische monumenten uit de voormalige Keltisch-Romeinse hoofdstad.
  • Ridderkasteel Hochosterwitz: bij Sankt Veit an der Glan staat het complex op een vrijstaande rotskegel uit de bronstijd. De beklimming gebeurt via 14 poorten.
  • Kathedraal in het bedevaartsoord Gurk: de kerk werd in de 11e eeuw gebouwd in Romaanse stijl. De mis van paus Johannes Paulus II hier voor meer dan 6000 gelovigen was legendarisch.
  • Kasteelruïne Landskron: Kampeerders kunnen deze bezienswaardigheid met adelaarshorloge en apenberg bezoeken tijdens hun bezoek aan Villach.

Top 2 insider tips

Großglockner Gletscherbahn Pasterze: De trein brengt u naar de grootste gletsjer van Oostenrijk en de langste van de oostelijke Alpen aan de voet van de machtige berg in Karinthië. Gasten wandelen 45 minuten van het dalstation naar het ijs.

Slow Food Reizen in het Gailtal: in het Karinthische dal wordt volledig zonder emulgatoren en stabilisatoren gekookt en geboerd.

Een kruidenexpert in het Gailtal biedt workshops aan en laat stadsbewoners zien hoe ze duurzaam kunnen genieten en koken - of het nu gaat om zelf brood bakken, biologisch bier brouwen of de koeien melken.

Activiteiten en excursies

Zowel in de zomer als in de winter lokken de bergen in Karinthië. Unieke natuurbelevenissen kunnen hier worden ontdekt op brede wandelpaden of tijdens het fietsen. Sprankelend blauw water en wijngaarden zijn populaire bestemmingen voor uitstapjes in de Oostenrijkse provincie. De vele weide- en bosdalen bieden een natuurlijke oase om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Daarnaast kunnen cultuurliefhebbers Klagenfurt en Velden beleven tegen een prachtig alpendecor.

Wintersprookjes en wandelparadijzen

Zelfs de reis naar het Nationaal Park Hohe Tauern op 2.500 m hoogte is een unieke ervaring. Voordat het gebied zijn groene poorten opent, komen de gasten langs de beroemdste Alpenweg van Oostenrijk, de Grossglockner-Hochalpenstraße. 48 km omhoog worden de gasten door machtige rotsblokken en ijzige bergtoppen naar het hoogplateau van de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe geleid. Terwijl u in de zomer het nationale park op talloze wandelpaden ontdekt, verkennen alpinisten in de winter de drieduizend meter hoge toppen op sneeuwzekere pistes en gletsjers.

Waterkracht en wijngenot

Tijdens een fietstocht kunnen reizigers in de Wörthersee springen of een van de vele wijngebieden bezoeken. Spannender is een tocht naar de Tscheppaschlucht, 5 km van Ferlach. Via een loopbrug daalt u af langs woeste watervallen en bizarre rotswanden. Na enkele meters bereikt men de hoogtepunten van de tocht, de Tschaukofall met zijn rotspoort en de Duivelsbrug, waar hele stortbeken naar beneden storten.

Evenementen

Culinaire hoogstandjes, kunst en veel muziek inspireren zowel vakantiegangers als inwoners bij de lokale en internationale festivals in Karinthië.

Juni

  • Gailtaler Speckfest: Begin juni wordt de oude binnenstad van Hermagor omgetoverd tot een speklap. Hier kunnen Karinthische vakantiegangers zelfgemaakte worsten, gehakt en heerlijk boerenspek proeven.

Juli

  • World Bodypainting Festival: Kunst op de huid is het thema van dit evenement in Klagenfurt, waar meer dan 50 deelnemers uit de hele wereld indrukwekkende schilderingen op vrouwen- en mannenlichamen uitvoeren.

Augustus

  • Oostenrijks Honingfestival: Van het live spinnen van honing tot rondleidingen in de showbijenkorven of de kinderboerderij voor drones tot het kinderspeelpark Sumsi, dit tweedaagse evenement staat in het teken van het kleverige zoet.

September

  • Gailtaler Käsefestival: Twee dagen lang draait alles om het heerlijke zuivelproduct. Rondom het stadhuis presenteren talrijke kaasproducenten hun topproducten voor consumptie.

Gastronomische hoogtepunten voor kampeerders

Natuur, traditie en flair zijn in Karinthië ook merkbaar in de keuken. Er worden verse ingrediënten gebruikt die op het land of in de bergen worden geoogst: Tot de favoriete gerechten van de plaatselijke bevolking behoren de Kas en Kletznudeln, die aan volwassenen met koolsalade en aan kinderen met een glas melk worden geserveerd. Dankzij de vulling van kwark en gedroogde peren smaken de Kletznudeln bijzonder hartig en vullen ze snel.

De invloed van La Bella Italia is alomtegenwoordig: wat de Italianen lekker vinden als ravioli, krijgen de gasten hier geserveerd als Karinthische knoedels. Wie tijdens het kamperen in Karinthië geen zin heeft om te koken of uit eten te gaan, kan bij de boerderij karnemelk en zachte of hartige kaas halen en picknicken.

Het weer en de beste tijd om te gaan kamperen in Karinthië

In de zomermaanden van juni tot augustus is het in het bekken van Klagenfurt en de belangrijkste dalen van Karinthië aangenaam warm met maximumtemperaturen van meer dan 25 graden. Ondanks dat de meren tussen 580 m en 930 m boven de zeespiegel liggen, lokken de watertemperaturen ook veel badgasten met waarden rond de 24 graden.

Dankzij de nabijheid van de Adriatische Zee en de Alpen kent de regio in de dalen in vergelijking met de rest van Oostenrijk constant milde temperaturen. In de bergen schommelen de zomertemperaturen tussen 14 en 20 graden.

Het alpiene klimaat is vooral duidelijk in de winter, die duurt van november tot maart. Januari is de koudste maand van het jaar, met waarden tot -8 graden, maar ook de maand met de meeste sneeuw.