Camping Emilia-Romagna

56 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Emilia-Romagna

Geselecteerde Campings

Tahiti Camping Village
Favorieten
Tahiti Camping Village

Italië / Emilia-Romagna / Lido delle Nazioni

ANWB Camping LogoInspectie

3.8Goed(61Recensies)

Alle 56 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Inspiratie

Camping Emilia-Romagna

Direct boekbaar
Villaggio Camping Delle Rose
Favorieten
Villaggio Camping Delle Rose

Italië / Emilia-Romagna

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(3Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (100)

Huuraccommodaties (111)

Direct boekbaar
Camping Arizona
Favorieten
Ecochiocciola
Favorieten
CKE discount
Alle 56 Campings
Alle 56 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings56
Beoordelingen van campings897
Ø beoordelingen3.8

Populaire campings

1
Tahiti Camping Village
Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park bij Venetië Tahiti Camping & Thermae Bungalow Park ligt 100 km ten zuiden van Venetië, tussen twee lagunes bij de monding van de rivier de Po in de Adriatische … Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Villaggio Camping Delle Rose
Villaggio Camping Delle Rose

Emilia-Romagna heeft gegarandeerd voor elk wat wils: Het oosten lokt met kilometerslange witte stranden en verschillende rustige lagunes die deel uitmaken van het regionale park van de Po-delta. In het achterland wachten idyllische nationale parken in het uitgestrekte Apennijnenmassief op natuurliefhebbers. Wie daarentegen geïnteresseerd is in cultuur, kan zijn hart ophalen in verschillende steden zoals Bologna en Ravenna.

Camping Emilia-Romagna

Op een camping in het Noord-Italiaanse Emilia-Romagna bent u verzekerd van gastronomische hoogstandjes. Dit is de regio van parmaham, truffels, Parmezaanse kaas en lambrusco. Een vakantie op de camping in Emilia-Romagna is dan ook een traktatie voor de smaakpapillen. Maar ook voor historische steden bent u in deze streek aan het juiste adres. Zo liggen Bologna, Parma en Ferrara nooit ver van een camping in Emilia-Romagna. De oorsprong van deze steden liggen veelal in de Romeinse periode. En neem ook de tijd om vanaf de camping in Emilia-Romagna het landschap te ontdekken: glooiende heuvels die geel kleuren door de uitgestrekte zonnebloemvelden.

Camping in Emilia-Romagna, het culinaire hart van Italië

Vakantiegangers op de camping in Emilia-Romagna kunnen de lokroep van de verfijnde Italiaanse keuken meestal niet weerstaan. In het culinaire hart van https://www.anwbcamping.nl/italie Campings in Italië is het heerlijk dineren en kunt u genieten van traditionele lekkernijen. Ook voor zon, zee en strand moet u op de camping in Emilia-Romagna zijn. Vooral de badplaatsen Rimini en Riccione zijn erg populair bij de zonaanbidders. In Rimini is een bruisend nachtleven en kunt u tot de kleine uurtjes op stap. Op de camping in het authentieke Emilia-Romagna kunt u alle kanten op en is elke vakantie een garantie op een heerlijk onbezorgde tijd.

Bereikbaarheid

Vakantiegangers die vanuit het noorden van Duitsland reizen, bijvoorbeeld vanuit Hamburg, moeten rekening houden met een reisafstand van ruim 1300 km naar Emilia-Romagna. De snelste manier om het gebied te bereiken is via Innsbruck en Verona. Hier nemen kampeerders de A7 en A9 in zuidelijke richting naar München en kiezen dan voor de A8. Na de Oostenrijkse grens houden ze de E60 aan. In Italië wordt de route gedomineerd door de A22, die ten oosten van het Gardameer loopt.

Op deze route zijn enkele tussenstops aan te bevelen. Reizigers kunnen de reis bijvoorbeeld combineren met een wandeling in Innsbruck. Terwijl cultuurliefhebbers zich vergapen aan de bezienswaardigheden van de historische oude stad, maken winkelliefhebbers een rondrit door de Maria-Theresien-Strasse.

Vanaf München is het slechts ongeveer 500 km naar de regio. Halverwege is een stop in het natuurpark Trudner Horn tussen Bolzano en Trento een goed idee. Het rustige landschap met dichte bossen, natte weiden en heidevelden is ideaal om de voeten te strekken.

Bestemmingen in Emilia-Romagna

Als u gaat kamperen in Emilia-Romagna, kunt u veel bezienswaardige plaatsen verwachten, zoals het levendige Bologna, het rustige Busana in het berglandschap van de Apennijnen, of Comacchio en Ravenna aan de kust.

Comacchio

De charmante gemeente herbergt talrijke badplaatsen direct aan de Adriatische Zee en grenst aan het rustige lagunelandschap Valli di Comacchio. Dit laatste maakt deel uit van het grote regionale park van de Po-delta, dat een UNESCO biosfeerreservaat is. Slechts een strook land van ongeveer 3 km breed scheidt de kilometerslange lagune van de brede zee. De steden Lido degli Estensi en Lido di Spina, die bij Comacchio horen, liggen op deze strook land en zijn bijzonder populaire toeristische bestemmingen dankzij hun schilderachtige ligging.

Ravenna

In Ravenna bevinden zich veel UNESCO-werelderfgoederen, zoals het mausoleum van keizerin Galla Placidia, het baptisterium van de Arianen en de basiliek van Sant'Apollinare Nuovo. Veel kampeerders worden naar de kust getrokken, bijvoorbeeld naar de badplaats Marina di Ravenna, die wordt omgeven door de Adriatische Zee, het havenkanaal en een lagune.

De plaats scoort met een lang zandstrand waar men parasols en ligbedden kan huren en waar gevarieerde sportactiviteiten worden georganiseerd, zoals strandvoetbal. Hondenbezitters brengen de meeste tijd door in het gratis Lido di Dante, waar het hele jaar door viervoeters welkom zijn.

Activiteiten en excursies

Jong en oud zullen in Emilia-Romagna worden verleid door verschillende pretparken, zoals Mirabilandia of Oltremare, en door het Acquario di Cattolica. Om de regio te verkennen zijn paardrijden, wandel- en fietstochten over gemarkeerde paden een aanrader.

Spannende attracties in het themagebied Mirabilandia

Mirabilandia in Savio bij Ravenna bestaat uit het pretpark Mirabilandia Park en het waterpark Mirabilandia Beach. Dit laatste belooft plezier met verschillende zwembaden en talrijke glijbanen. In het algemeen verwelkomt het enorme themagebied bezoekers met een wildwaterbaan, raften op de rivier, een reuzenrad, een overvloed aan achtbanen en nog veel meer. Zowel gezinnen met kinderen als adrenalinejunkies komen hier aan hun trekken.

Wandelen en fietsen rond Rimini

Wie het rustige natuurlandschap van Rimini wil ontdekken, kan het beste een wandeling maken op de heuvels van Covignano. De ongeveer 6 km lange route is gemarkeerd met het nummer 029 en loopt langs grote bezienswaardigheden zoals het Santuario Santa Maria delle Grazie en het Museo degli Sguardi. Fietsers worden vooral aangetrokken door de gemakkelijke route langs de Marecchia van Rimini naar Ponte Verucchio.

Gastronomie

Veel reizigers verheugen zich op de traditionele keuken van de regio als ze gaan kamperen in Emilia-Romagna. Liefhebbers van pasta moeten zich in de vakantiebestemming beslist laten verwennen met een portie spaghetti bolognese, want dit gerecht vindt zijn oorsprong in Bologna. Tortellini en deegflapjes met een pittige of zoete vulling zijn ook zeer typisch, en een klassieke vissoep is een van de specialiteiten aan de Adriatische Zee. Of wat dacht u van iets ongewoons? Een verse, gemarineerde paling uit Comacchio is een traktatie voor menig bezoeker. Als dessert zijn de Crostata korstdeeg en het Zuppa inglese biscuitdessert populair. Deze laatste wordt besprenkeld met alcohol zoals likeur of rum en geserveerd met gekonfijt fruit.

Beste reistijd

Aan de kust van Emilia-Romagna vormen de maanden juli en augustus een ideale basis voor zwemliefhebbers met gemiddelde maximumtemperaturen van meer dan 27 graden Celsius. Het water is in deze periode een aangename 24 graden Celsius en ook het aantal zonuren is met tien uur per dag hoog. De mildere waarden in het voor- en najaar worden daarentegen zeer gewaardeerd door gezinnen met kinderen en cultuurliefhebbers. In de koelste periode van december tot februari blijven de temperaturen aan de Adriatische Zee altijd boven het vriespunt, terwijl kampeerders in de berggebieden ook rekening moeten houden met temperaturen onder het vriespunt. De zomers in het achterland zijn net zo mild, met temperaturen tot 24 graden Celsius, wat bijzonder gunstig is voor sportieve activiteiten zoals bergbeklimmen.