Campings in Italië aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Italië aan zee

2 personen
300 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Geniet van zon, zee en cultuur op een camping in Italië aan zee

Op een camping in Italië aan zee heb je keuze uit talrijke stranden voor een zonvakantie. Het land is aan drie kanten omgeven door zee; hier combineer je zon en strand met kunst, architectuur en historie.

Campings in Italië aan zee

Je hebt niet alleen keuze uit heel veel prachtige streken, maar ook uit heel veel campings in Italië aan zee. Zo zoek je er de rust op van een kleinschalige kampeergelegenheid of geniet je van de vele voorzieningen op een groot vakantiepark. Ga je op vakantie met kinderen, dan is het fijn wanneer er een zwembad en speeltuin is. Of neem je geen genoegen met minder dan een groot waterpark? Hier glijd je van diverse glijbanen, breng je een bezoek aan de sauna of geniet je van het bubbelbad. Ook de luxe van glamping of een 5-sterrencamping vind je aan de Italiaanse kust.

De mooiste Italiaanse kusten

Italië ligt aan de Tyrreense, Middellandse, Ionische en Adriatische zee. Aan alle vier kusten vind je een prachtige camping in Italië aan zee. Aan de Tyrreense kust ligt de populaire streek Toscane met bekende steden als Florence. Aan de Ionische kust vind je de streek Calabrië aan de azuurblauwe zee, nog redelijk onontdekt door het massatoerisme. Aan de Adriatische kust verblijf je in groene landschappen nabij charmante kustplaatsjes zoals Rimini en Riccione. Aan de voet van de vaak rotsachtige bergen geniet je op een goudgeel strand van de Middellandse Zeekust aan het helderblauwe water. Ook op een Italiaans eiland zoals Sicilië of Sardinië is het goed toeven.

Activiteiten in en aan het water

Vanaf je camping aan zee in Italië ben je zo op het strand. Dat betekent heerlijk genieten van de zon en tussendoor een verfrissende duik in het water nemen. Of geniet van een goed boek terwijl de kinderen een zandkasteel bouwen. Aan veel stranden ligt een boulevard waar je langs de kust flaneert of een Italiaans ijsje eet. Tevens vaar je vanaf diverse kusten met een boot of kajak de zee op. Ook zeilen en kitesurfen behoren tot de mogelijkheden. Of bewonder het leven onder water en ga duiken met een ervaren instructeur bij een van de vele duikscholen.

Meer bezienswaardigheden in Italië

Naast activiteiten op het water maak je in Italië ook de mooiste wandel- en fietstochten door het glooiende landschap. Vanuit iedere camping in Italië aan zee maak je de leukste uitstapjes. Er liggen diverse wijnstreken in het land en je bezoekt er historische dorpen en steden. Afhankelijk van de streek waar je verblijft, bezoek je de romantische stad Venetië met haar grachten, de Toren van Pisa of universiteitsstad Bologna. De geschiedenisliefhebbers vinden overal in het land bouwwerken en opgravingen uit de Romeinse tijd. Voor de heerlijke Italiaanse keuken met pasta en pizza kun je overal in het land terecht en aan zee geniet je vaak van vers gevangen vis.