2.5 sterren

Camping Zur Winneburg

DuitslandRheinland-PfalzCochem  (sitecode 79794)

Camping Zur Winneburg

DuitslandRheinland-PfalzCochem
2.5 sterren
Klein

In het Enderttal aan de rand van Cochem gelegen natuurcamping op een bergweide. Rondom het ovaalvormige terrein, dat vlak bij de Moezel ligt, bevindt zich een loofbos. De staanplaatsen zijn niet afgebakend. De camping hoort bij hotel Zur Winneburg, waar gasten zich dan ook dienen te melden.

Fraai gelegen op een bergweide in het Enderttal en vlak bij het charmante Moezelstadje Cochem is Camping Zur Winneburg een aangename bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers.

Omringd door een loofbos en een ruisende beek biedt de natuurcamping een idyllisch kampeerdecor. Verscholen in het groen en ver weg van de massa kom je op deze gemoedelijke camping heerlijk tot rust.

Camping bij hotel
Het ovaalvormige kampeerterrein ligt naast Waldhotel Zur Winneburg, waar de camping deel van is. Als campinggast dien je je dan ook bij de receptie van het hotel te melden. Heb je geen zin om je eigen ontbijt te maken? Dan kun je tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de ontbijtservice in het hotel. Dit is een gevarieerd ontbijtbuffet met onder meer vers brood, zelfgemaakte jam en vleeswaren. Het restaurant serveert hartige Duitse gerechten met Moezelwijnen. Bij mooi weer kun je op het zonnige terras zitten. Frisse dag? Dan is een plek bij de open haard een beter idee.

Kampeerterrein
De camping is ruim opgezet en bestaat uit een groot grasveld met bomen rondom. Het kampeerterrein van 0,4 hectare telt 40 open staanplaatsen. Stroom is voorzien. Het verwarmde sanitair beschikt over afsluitbare wascabines, wastafels met warm water en warme douches. Ook is er een wasmachine en droger en een afvoer voor het chemisch toilet.

Recreatie
Op de camping is er voldoende ruimte om te badmintonnen of een balletje over te trappen. Voor meer vermaak moet je eropuit. Daarvoor hoef je niet ver weg, want zo’n beetje in de achtertuin ligt de burcht van Winneburg. Ook het toeristenstadje Cochem bereik je snel. Leuk om te doen: een rondvaart over de Moezel. Of fiets jij liever door dit romantische gebied?

Omgeving

Natuur en burchten rondom Camping Zur Winneburg

Camping Zur Winneburg ligt vlak bij diverse historische burchten zoals Burgruine Winneburg en het twaalfde-eeuwse kasteel Burg Eltz. In de keldergewelven van het kasteel vind je een van de belangrijkste privéschatkamers van Europa, met een grote verzameling sieraden, wapens, wapenuitrustingen en porselein. Het kasteel heeft een prachtige ligging, midden in het bos op een hoge heuvel, en is een typisch Duits ridderkasteel. Volg zeker een rondleiding om meer te weten te komen over de lange geschiedenis van de burcht. In het Enderttal en langs de Moezel maak je prachtige wandelingen.

Lees meer over Rheinland-Pfalz