Camping Zwarte Woud

2 personen
98 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Zwarte Woud

Het Zwarte Woud: het klinkt onheilspellend, maar is een perfecte vakantiebestemming. Op een camping in het Zwarte Woud zit je in het zuiden van Duitsland, waardoor je geniet van veel zon en warm, gematigd weer. De natuur is indrukwekkend, en je kan er geweldig wandelen of op andere manieren van de natuur genieten.

Natuur

Als je op vakantie gaat naar een camping in het Zwarte Woud, verwacht je uiteraard veel natuur te zien. Geen enkele vakantieganger zal hierin teleurgesteld raken. Het gebied staat natuurlijk bekend om de donkere bossen waar het zijn naam aan ontleent. Hier kan je geweldig wandelen op de meer dan 24.000 kilometer aan wandelpaden. De tochten die je kan maken varieëren van korte dagwandelingen tot meerdaagse avonturen. Het is hier meestal lekker weer, dus wandelen is een genot.

Naast donker, dicht en imposant woud heeft dit gebied echter nog meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan machtige bergen, zoals de 1493 meter hoge Feldberg. Bezoek ook zeker de Triberger watervallen: zes watervallen die uitmonden in de blauwe Donau. Je vindt hier nog meer grote en kleine rivieren, dus als je van kanoën houdt zit je op één van de campings in het Zwarte Woud helemaal goed.

Eigenlijk is er in het Zwarte Woud meer natuur dan we hier kunnen beschrijven. Daarom is het laatste wat we noemen de idyllische wijngaarden. Deze strekken zich weids uit over het glooiende landschap. Als je terugkomt van je wandeling, kan je op de camping in het Zwarte Woud nagenieten met een goed glas.

Freiburg

Freiburg is de belangrijkste stad van het gebied, en als je op een camping in het Zwarte Woud verblijft is het zeker de moeite waard hier een bezoekje aan te brengen. De stad wordt ook wel ‘de juweel van het Zwarte Woud’ genoemd. Het is een fraaie studentenstad met bijbehorende sfeer. Langs de grachten liggen levendige biertuinen (biergartens), waar je een lekker glas Duits bier kan drinken. Omdat het de zonnigste stad van Duitsland is, is het geen gek idee om nog even te blijven zitten voor een tweede.

Campings Zwarte Woud: prachtige kuuroorden in de omgeving

In het Zwarte Woud is niet alleen het weer helder. Er zijn ook veel kristalheldere bronnen. Het water dat hieruit komt is vaak warm en bevat allerlei helende mineralen. Daarom vind je hier enorm veel kuuroorden, thermale baden en wellness-complexen.

Breng vanaf je camping in het Zwarte Woud bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het beroemde kuuroord Baden-Baden. De Romeinen zagen de waarde van de warme bronnen al in. In het einde van de 19e eeuw kwam de adel van heel Europa hier de zomer doorbrengen. Tegenwoordig hoef je geen dubbele achternaam te hebben om hier te verblijven. Bezoek gewoon een camping in het Zwarte Woud en breng een dag een bezoek.