9587 campings in 27 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Village Huttopia Senonches
bekijk 14 foto 's
Erkend

Village Huttopia Senonches

Het ecologische terrein ligt aan een ven. Er zijn verharde plaatsen en grasplaatsen op het open terrein met jonge aanplant. In het bosgedeelte kan men wildkamperen. Het zwembad wordt op een natuurlijke manier beheerd, zonder chloor. Er zijn houten speeltoestellen en een kampvuurplaats. In de zomer is er animatie gericht op natuurbeleving. Caravans en campers zijn niet toegestaan. Boten zijn gratis te gebruiken. Winnaar Camping van het Jaar 2017 in de categorie ‘de mooiste natuurcamping’.


Op 1,5 uur rijden van Parijs, en 585 kilometer vanaf Utrecht, ligt camping Village Huttopia Senonches verscholen in de groene bossen, rondom een meer. Caravans en campers zijn niet toegestaan, wildkamperen des te meer.

Village Huttopia Senonches dankt zijn naam aan de bossen van Senonches. Daar ligt het namelijk middenin. Op de familiecamping draaithet om het beleven van de natuur, want zo is wildkamperen in het bos toegestaan. Het Engelssprekende animatieteam onplooit bovendien regelmatig natuuractiviteiten. Om het rustieke karakter van de camping te benadrukken zijn meegebrachte caravans en campers niet toegestaan. De camping is eveneens volledig een voetgangersgebied. Niet voor niets ging Village Huttopia Senonches in 2017 aan de haal met de titel ‘de mooiste natuurcamping’.

Meer en zwembad
De camping is gelegen aan het meer van Badouleau. Er zijn gratis bootjes beschikbaar om heerlijk mee rond te dobbelen. Zwemmen kan ook, maar daarvoor kun je ook terecht in het deels overkapte zwembad. Geheel binnen de filosofie van deze natuurcamping wordt het zwembad op een natuurlijke manier beheerd, zonder chloor.

Boswellness
Village Huttopia Senonches kent 125 staanplaatsen, waarvan ongeveer één derde wordt ingenomen door Cabanes, ‘Toile & Bois’-tenten en Cahuttes die te huur zijn. Er zijn verharde plaatsen en grasplaatsen op het open terrein met jonge aanplant. Speciaal om tot rust te komen is er de zogenaamde ‘boswellness’ . Wie het liever wat actiever houdt, kan waterfietsen, volleyballen of een fiets huren. Een supermarkt is op 2,5 kilometer afstand te vinden, maar voor ontbijt, lunch en diner kun je ook gewoon terecht in de bar en in het restaurant van de camping.

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Zwembaden Zwembaden
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Adres & route Adres & route
Website Website

Reserveren

Leeftijd van de kinderen bij uitchecken
* Leeftijd belangrijk voor correcte prijs
;

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Village Huttopia Senonches heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa