Kamperen op de Fehmarnbelt

83 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen op de Fehmarnbelt

Geselecteerde Campings

Camping- und Ferienpark Wulfener Hals
Favorieten
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Erg goed(524Recensies)

Alle 83 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen op de Fehmarnbelt

Direct boekbaar
Campingplatz Sütel
Favorieten
Campingplatz Sütel

Duitsland / Sleeswijk-Holstein

4.2Erg goed(33Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (120)

Huuraccommodaties (22)

Alle 83 Campings
Alle 83 Campings

Feiten over camping

Aantal campings83
Beoordelingen van campings4.602
Gemiddelde beoordeling4.0

Populaire campings

1
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals
Camping- und Ferienpark Wulfener Hals-Fehmarn op de Duitse wadden Heb je de Nederlandse Waddeneilanden wel gezien, maar spreekt de sfeer die er hangt en de natuur je wel aan? Reis dan af naar het eil… Camping profielpagina

Kamperen aan de Oostzee

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingplatz Sütel
Campingplatz Sütel

Met zijn aantrekkelijke ligging aan de Oostzee is de Fehmarn Belt een ideale bestemming voor strandkamperen. Uitgestrekte badzones met fijn zand, hoge rietduinen en woeste steile kliffen liggen afwisselend langs de kust. Direct daarachter liggen unieke natuurgebieden en uitgestrekte velden die verleiden tot natuurkamperen. Op veel plaatsen genieten bezoekers met of zonder hond van de gezonde zeewind en volgen het aantrekkelijke sportaanbod en het gevarieerde animatieprogramma.

Bijzonderheden van kamperen op de Fehmarnbelt

De Fehmarn Belt is een waterweg aan de Duitse Oostzeekust, tussen Sleeswijk-Holstein en het Deense eiland Lolland. De campings zijn aantrekkelijk gelegen op het eiland Fehmarn. Vele liggen direct aan de fijne zandstranden of in de directe nabijheid van de zee. Vooral recreatieve en actieve kampeerders waarderen het kamperen op het op twee na grootste eiland van Duitsland, wat in principe mogelijk is van het voorjaar tot de herfst.

Op de stranden van Fehmarn kunnen kinderen spetteren op de ondiepe kust, terwijl volwassenen het zich gemakkelijk maken in het lichte zand of in een te huren strandstoel. Anderen nemen hun viervoeters mee op de aangewezen hondenstranden of volgen de ongeveer 300 km bewegwijzerde fiets- en wandelpaden. Zo is de Sundbrückentour van Lemkenhafen naar de beroemde Fehmarnsundbrug een van de populairste routes.

Bereikbaarheid

Automobilisten waarderen de bereikbaarheid van het eiland Fehmarn, want alle campings zijn zeer goed bereikbaar via de hoofdwegen. De campings op de Fehmarnbelt liggen tussen de baai van Lübeck en de baai van Kiel, 158 km ten noordoosten van de Hanzestad Hamburg.

De Fehmarnbelt is 18 km lang en het eiland voor de kust meet 185 km². De belangrijkste verkeersader is de rijksweg A1. Deze begint in het Saarland en slingert zich van Saarbrücken door het Ruhrgebied naar de Noord-Duitse Oostzeebadplaats Heiligenhafen.

De A1 gaat direct over in de rijksweg B207, die in zijn verdere verloop leidt naar de bijna 1 km lange, tolvrije Fehmarnsund-brug. De afstand tussen Heiligenhafen en de zuidkust van Fehmarn bedraagt ongeveer 14 km.

Op het noordelijke deel van de A1 vanuit Hamburg nodigen verschillende tankstations en rustplaatsen uit voor een korte pauze. Daartoe behoren bijvoorbeeld de gezinsvriendelijke rustplaats Buddikate bij Todendorf of het tankstation Neustädter Bucht bij Sierksdorf.

Een alternatief voor de A1 is de A7 richting Kiel. Vanaf daar is het nog 80 km over de B202. Een andere mogelijkheid is de B207 van Hamburg naar Lübeck en dan de B75 en B501 naar Heiligenhafen.

Bestemmingen aan de Fehmarn Belt

Het gebied rond de Fehmarnbelt is een landschappelijk gevarieerde regio die ook veel mogelijkheden biedt voor een actieve vakantie. Hier nodigen de natuurgebieden uit tot verkennen in de gezonde zeelucht, de stranden zijn een aanrader voor zonaanbidders en watersporters en het fijne zand is ideaal voor het bouwen van kastelen.

Kasteel op Fehmarn

Tijdens een wandeling door de grootste stad van het eiland lokken maritieme winkels en schilderachtige souvenirwinkels u om te snuffelen. De historische stadskern verrukt met zijn liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen, die de kerk St. Nikolai uit 1230 omringen. Een magische wereld wacht ook op geïnteresseerde bezoekers in het plaatselijke zeecentrum, een van de grootste aquaria van Europa.

Natuurreservaat Wallnau

Met meer dan 250 vogelsoorten is het Wallnau Watervogelreservaat een van de belangrijkste kustnatuurreservaten aan de Oostzee. Uw blik dwaalt af en ontdekt scholeksters, sterns en grauwe ganzen - om maar een paar bewoners van dit stuk kust te noemen. Het vijver-, riet- en weidelandschap, doorkruist door kleine kanaaltjes, kan het intensiefst worden verkend tijdens een rondleiding met gids.

Puttgarden

Puttgarden wordt ongetwijfeld gekenmerkt door zijn haven voor overtochten naar Scandinavië. Links en rechts van de kademuur sieren heldere stranden en metershoge duinen het landschap, die uitnodigen tot ontspanning dicht bij de natuur aan de Oostzee. Verder naar het westen vormen schorren, slikken en kleine vijvers afwisselend de charmante biotoop Grüner Brink.

Activiteiten en excursies

Fehmarn geldt als een bolwerk voor sportieve activiteiten. Dat komt niet alleen door de goede wind- en kitesurfgebieden, maar ook door de kilometerslange natuurstranden, de moderne wellnessfaciliteiten en de vlakke weilanden.

Verkennen met de fiets

Rondom de Fehmarnbelt ligt een perfect bewegwijzerd netwerk van paden. In totaal kan bijna 300 km met de fiets worden verkend, waarbij de aangeboden routes maximaal 40 km per ronde beslaan. Bijzonder populair zijn de thematochten naar het watervogelreservaat en de tocht over de Grüner Brink in het binnenland.

Wandelen en Jimi Hendrix gedenksteen

Uitgebreide wandelingen en trektochten over natuurpaden staan hoog op de activiteitenlijst van de Fehmarnbelt. Wegwijzers markeren de over het algemeen goed begaanbare tochten, die in lengte variëren van 7 tot 14 km. Tot de populairste tochten behoren het vuurtorencircuit en de excursie naar de Jimmy Hendrix-herdenkingssteen.

Voor kinderen

Klimmen in Burgstaaken, zwemmen in het recreatiebad FehMare of adventure golf in Meeschendorf - het eiland Fehmarn biedt voor elk weer het juiste vrijetijdsplezier. Bovendien biedt het filmtheater Burg de nieuwste bioscoopfilms. Voor adrenalinejunkies is het daarentegen de moeite waard een uitstapje te maken naar Kart Racing, dat in de buurt van het U-bootmuseum in Burg auf Fehmarn ligt.

Gastronomie

De keuken in Noord-Duitsland is hartig en nuchter. Producten van lokale velden zijn net zo vanzelfsprekend als verse vis en zeevruchten. Natuurlijk is een bezoek aan een typische boerenherberg of viskraam een must tijdens uw verblijf. Haring, forel en paling - gebakken of gerookt - zijn regionale specialiteiten. Bijgerechten zijn aardappelpuree of gebakken aardappelen en seizoensgroenten zoals asperges of boerenkool.

Naast de vele soorten vis worden ook smakelijke vleesgerechten geserveerd. Of het nu gaat om Holsteinse cottage ham of een sappige entrecôte van Galloway rundvlees - fijnproevers komen aan de Oostzeekust aan hun trekken. Wie niet kan kiezen tussen vis en vlees bestelt labskaus: gehakte runderborst met maties, rolmops, gebakken ei en augurk. Ze drinken er graag een koel biertje bij.

Beste tijd om te reizen

De beste reistijd hangt volledig af van individuele voorkeuren en de geplande activiteiten. Op warme dagen staat baden in zee ongetwijfeld voorop. Vooral in juli en augustus trekken waterratten naar de natuurlijke stranden van de Duitse Oostzeekust, waar de temperatuur dan rond de 19 °C ligt.

Terwijl de lucht in de zomermaanden opwarmt tot 21 °C en meer, schommelen de temperaturen in het voor- en najaar tussen 10 en 17 °C. De zachte waarden in de vroege en late zomer zijn ideale omstandigheden voor interessante excursies en uitgebreide fiets- of wandeltochten. Bovendien verheugen surfers en kitesurfers zich op hun plek als de wind opsteekt.