Camping in Castricum aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Camping in Castricum aan zee

2 personen
7 campings gevonden
<
1
>

Geniet van kilometerslange stranden op een camping in Castricum aan Zee

Tijdens een vakantie op een camping in Castricum aan Zee is er genoeg te doen. Geniet van het strand, maak een fiets- of wandeltocht of cross door de duinen. Castricum aan Zee is geen officiële badplaats aangezien het geen dorp en dus geen inwoners heeft, maar het is de naam voor het strand, de duinen en de overige faciliteiten in dit gebied.

Geniet van de rust en ruimte op het strand

Loop vanaf een camping in Castricum aan Zee zo het strand op en geniet van alle rust en ruimte die het strand te bieden heeft. Loop op blote voeten door het fijne zand, neem een duik in de Noordzee of ontspan op een handdoek in de zon. Het strand is onderverdeeld in twee delen: het Drukke Strand en het Stille Strand. Bereik het Drukke Strand eenvoudig met de auto en bezoek een van de vele horecafaciliteiten. Het Stille Strand is alleen te voet of met de fiets te bereiken waarbij je langs het bos en de duinen komt. Dit stuk strand is doorgaans rustiger en is ideaal om lekker uit te waaien.

Maak je hoofd leeg in de duinen

Tijdens je vakantie in Castricum aan Zee op een camping mag een bezoekje aan de duinen niet ontbreken. Maak een wandeling, volg een van de vele fietsroutes of ga paardrijden in het gevarieerde duingebied. Let er wel op dat je een duinkaart aanschaft voordat je dit gebied betreedt. De duinen worden namelijk beheerd door het Noordhollands Duinreservaat dat ervoor zorgt dat de flora en fauna in stand blijft.

Uitstapjes in de omgeving

De wandelroutes door de duinen beginnen meestal bij het Bezoekerscentrum De Hoep. Loop hier voordat je start met de tocht even naar binnen en leer meer over het ontstaan van de duinen en hoe het water in het gebied wordt gezuiverd. Wil je iets verder in de omgeving op stap? Ga dan naar Alkmaar en volg een leuke tour, bezoek de kaasmarkt of ga lekker winkelen.