Vakantiehuizen in Schoorl

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Schoorl

2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Ontspannen aan de Noordzeekust in een vakantiehuis in Schoorl

Met de eindeloze stranden aan de Noordzee, schilderachtige dorpjes en de bruisende stad Amsterdam om de hoek geniet je tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Schoorl van een veelzijdige vakantie. Maak wandelingen in de Schoorlse Duinen, bezoek de kaasmarkt van Alkmaar of bewonder de traditionele klederdracht in Volendam.

Wandelen en fietsen in de Schoorlse Duinen

Wie op zoek is naar een avontuurlijke wandel- of fietstocht bezoekt de Schoorlse Duinen. Dit is het hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland met meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. Een eeuw geleden waren de Schoorlse Duinen nog een enorme zandbak, maar tegenwoordig wandel je hier door de bossen en langs planten en paddenstoelen. Vergeet daarnaast niet je verrekijker mee te nemen, aangezien er tientallen vogelsoorten broeden in dit natuurgebied. Bezoek de Kerf waar het zeewater van de Noordzee vrij spel heeft bij springtij tot de achterliggende duinvalleien. Naast vogels vind je hier zelfs duinhagedissen. Een aanrader voor jong en oud is ook de Klimduin. Deze 51 meter hoge zandberg bevindt zich in het sfeervolle centrum van Schoorl. Terwijl de ouders op een terrasje genieten van het uitzicht op de duin vermaken de kinderen zich uitstekend in het zand. Verder loopt er dwars door het duingebied een mountainbikeparcours voor avonturiers.

De beroemde kaasstad Alkmaar

Breng vanuit je vakantiehuis in Schoorl een bezoek aan de bekende kaasstad Alkmaar. Naast de Kaasmarkt struin je in de stad langs sfeervolle hofjes, statige monumenten, fraaie grachten en trendy winkels. Een interessante manier om het stadscentrum te ontdekken, is met een rondvaartboot. Geniet aansluitend van een glaasje wijn op een va de vele terrasjes in het centrum.

De bruisende stad Amsterdam

Een bezoek aan de veelzijdige provincie Noord-Holland is niet compleet zonder een dagtrip naar de hoofdstad Amsterdam. Deze levendige stad is dankzij zijn talrijke bezienswaardigheden en attracties een populaire bestemming. Maak fraaie vakantiefoto's vanaf de Dam met het schitterende Koninklijk Paleis op de achtergrond of vaar over de grachten langs de statige herenhuizen. Kunst- en cultuurliefhebbers bewonderen de bijzondere kunst in de talrijke musea van de hoofdstad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Nachtwacht in het Rijksmuseum of de Zonnebloemen in het Van Gogh Museum. Ook een bezoek aan het Anne Frank Huis is een aanrader.