Vakantieparken in Noord-Frankrijk

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Noord-Frankrijk

Wissen
2 personen
8 campings gevonden
<
1
>

Uitgestrekte wijngaarden en eeuwenoude kastelen vanuit een vakantiepark in Noord-Frankrijk

Op slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht verblijf je op een vakantiepark in Noord-Frankrijk. Deze streek biedt voor ieder wat wils: uitgestrekte zandstranden, historische steden, een woeste kustlijn met steile kliffen, maar ook groene velden en bossen. Voor een actieve vakantie bezoek je bijvoorbeeld het natuurgebied l'Avesnois waar je prachtige wandel- en fietstochten maakt. Uitwaaien aan het strand doe je bij Nord-Pas-De-Calais aan de Opaalkust.

De schitterende rivier de Somme in Picardië

Op een vakantiepark in Noord-Frankrijk maak je kennis met de rijke historie van de streek Picardië. Deze streek met de rivier de Somme speelde een centrale rol in de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast biedt Picardië lange zandstranden, witte krijtrotsen, groene weidegebieden, zonnige wijngaarden en dichtbegroeide bossen. Bovendien vormt de streek de geboorteplek van de gotische bouwkunst. Bewonder bijvoorbeeld de kathedralen in de steden Amiens, Beauvais en Saint-Quentin.

Wijn proeven in de Elzas

Een populaire vakantiebestemming in Noord-Frankrijk is de Elzas. Volg de wijnroute Route des Vins d'Alsace. Tijdens deze tocht passeer je beroemde wijnstreken en wijnhuizen om te genieten van de smakelijke witte wijn die in het natuurgebied wordt geproduceerd. Onderweg kom je langs schitterende steden als Colmar of de hoofdstad van de regio, Straatsburg.

Cultuur snuiven in Lille

Cultuurliefhebbers bezoeken het schitterende historische centrum van Lille. Naast de prachtige kathedraal Notre-Dame de la Treille zijn er namelijk twaalf musea aanwezig in de stad. Het Palais des Beaux-Arts is hierbij een aanrader. Dit museum beschikt namelijk, na het Louvre, over de meest toonaangevende collectie aan schilderijen van heel het land. Zo bewonder je hier de kunstwerken van Goya, Rubens en Delacroix. Voor moderne kunst bezoek je het LaM. Naast een aanzienlijk aantal kunstwerken van Miró en Picasso wandel je hier door een imposante beeldentuin.