Campings in Slovenië aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Slovenië aan zee

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Zon, zee en rust op een camping in Slovenië aan zee

Een camping in Slovenië aan zee is een bijzonder verblijf, aangezien het land slechts 46 kilometer kustlijn heeft. Het is er minder toeristisch dan in Italië of Kroatië, maar biedt een even zo mooi uitzicht over zee. Vanaf de kust ben je in grofweg een half uur in het Italiaanse Triëst. Zo geniet je van het beste van twee landen.

Vakantie aan de Sloveense kust

Op de camping in Slovenië aan zee verblijf je in de badplaats Portorož of Ankaran. Aan deze badplaatsen ligt het enige grote zandstrand van Slovenië: de rest van de kustlijn bestaat voornamelijk uit kiezelstranden en aangelegde stranden. Het is hierdoor vaak aangenaam rustig aan zee, heerlijk wanneer je van een ontspannen vakantie houdt. Toch zijn er genoeg mogelijkheden tot recreatie aan de kust, want naast zwemmen zeil, surf of snorkel je hier in het helderblauwe water van de Adriatische zee.

Stadjes aan de kust van Slovenië

De omgeving van de campings in Slovenië aan zee is prachtig. Zo wijk je bijvoorbeeld uit naar de havenstad Koper met een gezellige boulevard, winkeltjes en marktkramen met lokale producten. In Piran ligt een gezellige vissershaven en in het middeleeuwse centrum maak je mooie wandelingen. Tussendoor strijk je neer op een van de terrasjes in de stad of aan zee. Izola is een andere belangrijke havenstad en hier wordt naast Sloveens ook Italiaans gesproken. Van hieruit ben je dan ook binnen een half uur in Italië. In de binnenstad liggen mooie gebouwen in Italiaanse stijl.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Wanneer je in Slovenië op een camping aan zee verblijft, zijn ook de bezienswaardigheden in het binnenland goed te bereiken. Zo liggen het meer van Bled, het meer van Bohinj, de Sloveense Alpen en de hoofdstad Ljubljana op minder dan 2 uur rijden. Ideaal voor een dagje uit dus. En ook naar Italië maak je eenvoudig een uitstapje. Zo bezichtig je hier bijvoorbeeld het Castello di Miramare in Triëst.