Genomineerden Camping van het Jaar 2024

2 personen
57 campings gevonden

Genomineerden Camping van het Jaar 2024

Het is elk jaar weer spannend in campingland. Wie gaat er met de Award ‘ANWB Camping van het Jaar’ vandoor? Tijdens het grootschalige campinggala worden in januari 2024 de winnaars bekend gemaakt. In dit overzicht vind je alle campings die genomineerd zijn voor de prestigieuze prijs!

Zo gaat de verkiezing

De campings, in drie categorieën, worden beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelt primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest bijzondere huuraccommodatie zijn de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste kleine camping speelt de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.

Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. De afgelopen jaren was deze Award een publieksverkiezing: de campings werden voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast. Dit jaar brengen we de vakjury terug: zij maken een voorselectie waarna kamperend Nederland de uiteindelijke winnaars per categorie kiest.

Komende zomer gaan we, samen met de kampeerders, weer voor deze mooie Awards voor de Camping van het Jaar. Ze zijn de kroon op het werk van de campingeigenaren en hun teams en een uitgelezen kans voor campingliefhebbers om hun favoriete camping in het zonnetje te zetten.