Kamperen in Midden-Jutland

Vakantie in Midden-Jutland

Kinderparadijs vol verrassingen

Ga je met de kinderen naar Midden-Jutland, dan kan de kampeervakantie bij voorbaat al niet meer stuk. Hier vind je namelijk Legoland, hét pretpark van Denemarken. Leuk voor jong en oud. 

Afwisseling troef

Het westen van Jutland staat bekend om zijn duinen, heidevelden en stranden. De oostelijke kant van Jutland bestaat juist uit groene heuvels die in de laatste ijstijd werden geboren uit gletsjers. Het smeltwater vormde hier valleien, kloven en diepe fjorden. Je kunt hier de mooiste tochten maken. Volg eens een van de wandel- of fietsroutes door Nationaal Park Mols Bjerge, of ga kanoën of kajakken over de rivier Gudenåen en de meren van Silkeborg. In dit gebied vind je ook het hoogste punt van Denemarken.

Eropuit

Het midden van Jutland telt een paar leuke bruisende stadjes. Je vindt hier bijvoorbeeld de tweede stad van Denemarken: Aarhus. In het knusse stadshart liggen heel wat leuke restaurants en cafés. In september is Aarhus ‘the place to be’ voor foodies, dan zorgen de beste Deense chefs voor lekkere hapjes en bergen aan inspiratie. Neem ook eens deel aan een van de kookworkshops. Het kunstmuseum ARoS is leuk met kinderen, net als openluchtmuseum Den Gamle By. Nog meer uitstapjes? Bij Esbjerg vind je het Saltvandakvariet, een zoutwateraquarium met vissen uit de Noordzee en de Noordelijke Atlantische Oceaan. Een regenwoud in Denemarken is niet echt voor de hand liggend, maar bij Randers vind je een heus tropisch bos, ondergebracht in drie koepels.

Kinderpret in Midden-Jutland

 • Legoland

  Een super bestemming voor alle leeftijden. De schaalmodellen zijn ook leuk voor volwassenen en tieners zullen genieten van spannende attracties zoals de achtbanen. Voor peuters is er een apart speelgedeelte. Mis ook het SeaLife gedeelte niet.

 • Djurs Sommerland

  Dit grote pretpark telt wel acht themagebieden. De laatste toevoeging is Vikingland, hier vind je bijvoorbeeld Vikingtorens en een meterslang Drakenschip.

 • Givskud Zoo

  Prachtig safaripark met een grote speeltuin. Je kunt er mooi doorheen wandelen, maar je mag ook met je eigen auto of met de bus door het park.

 • Labyrinthia

  Net onder Silkeborg vind je dit park met wel 7 doolhoven in de buitenlucht. De rozentuin met het waterdoolhof is een plaatje en de kinderen kunnen er lekker spelen met waterattracties.

 • Søndervig Strand

  Liever naar zee? Dit strand aan de westkust is een van de mooiste van het land.

Kampeerthema's in Midden-Jutland