Camping Costa Brava

2 personen
161 campings gevonden

Camping Costa Brava

De Costa Brava in Spanje spreekt tot de verbeelding van zon- en strandliefhebbers over de hele wereld. Deze legendarische naam roept beelden op van strakblauwe luchten, spiegelgladde zee en heerlijke zandstranden. Als je op een camping aan de Costa Brava verblijft is er buiten strand en zee echter ook veel te doen. Deze streek kent prachtige, beroemde steden, een heerlijke keuken en indrukwekkende natuur. Als je verblijft op een camping aan de Costa Brava is een geslaagde vakantie dus zeer waarschijnlijk.

Het klimaat

Een van de grootste redenen dat de Costa Brava zo’n geliefde vakantiebestemming is, is het heerlijke klimaat. Op de camping aan de Costa Brava geniet je namelijk van een typisch Middellandsezeeklimaat. Dat betekent dat de zomers heet zijn, en de winters mild. Omdat het in Noord-Spanje ligt, wordt het er echter niet ondraaglijk warm, meestal tot zo’n 24 graden in juli en augustus. Dat betekent dat je zowel op het strand kan gaan bakken als lekker een stuk kan gaan wandelen.

De kust

‘Costa Brava’ betekent in het Catalaans letterlijk ‘wilde kust’. Dat slaat op de prachtige, rotsachtige kustlijn van de provincies Girona en Barcelona. Hier vind je echter niet alleen machtige rotsformaties, maar ook uitgestrekte stranden. Sommigen hiervan zijn erg bekend en van alle gemakken voorzien. Andere stranden en baaien zijn nog onberoerd gebleven. Een camping aan de Costa Brava is dus zowel geschikt voor hen die de gezelligheid opzoeken als voor rustliefhebbers.

Camping Costa Brava: dichtbij Barcelona en Girona

Een verblijf op een camping aan de Costa Brava draait niet alleen om zwemmen en zonnen. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de twee grote steden van deze regio, Barcelona en Girona. Barcelona is een fameuze stad onder vakantiegangers. Kijken naar de architectuur, heerlijk eten op de Ramblas en flaneren over de promenade: deze stad is zeker een bezoekje waard. Girona is minder bekend, maar ook zeer de moeite waard. Door zijn kleine schaal is het goed te belopen en het staat vol met Middeleeuwse historie en geweldige musea.

Eten aan de Costa Brava

Spanje staat natuurlijk sowieso al bekend om zijn heerlijke specialiteiten. Aan de Costa Brava is dit des te meer het geval. Hier geniet je van mooie gerechten en daarbij drink je soepele lokale wijn. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke gegrilde vis en schaaldieren, of natuurlijk paella. Dit gebied heeft ook een geheel eigen culinaire traditie. Hierbij worden ingrediënten uit de bergen gecombineerd met al het moois dat de zee te bieden heeft. Je hoeft niet altijd de deur uit voor een eersteklas smaaksensatie: op de camping aan de Costa Brava eet je bij de borrel geweldige plaatselijke producten. Snijd bijvoorbeeld een lekker stukje Spaanse worst af, of geniet van de wereldberoemde Spaanse ham.