Camping Dordogne

2 personen
163 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Dordogne

Vanaf een camping in de Dordogne kan je alle kanten op. Deze veelzijdige regio is bekend om zijn prachtige historische dorpjes en kastelen, adembenemende natuur, beroemde prehistorische grotten en heerlijke keuken. Deze streek biedt voor iedereen iets. Hier zie je het echte landelijke Frankrijk. Het is niet voor niets een populair gebied onder kampeerders, en er is een groot aantal campings te boeken via ANWBCamping.nl.

De mooiste dorpjes van Frankrijk

De uit goudkleurig steen opgetrokken dorpjes van de Dordogne geven de streek een geheel eigen gezicht. Tien ervan hebben de eer om bij de ‘Plus beau villages de France’ (mooiste dorpjes van Frankrijk) te horen. Dit is meer dan elke andere regio, behalve Aveyron, dat er ook tien heeft. Bezoek bijvoorbeeld het bedevaartsoord Rocamadour, dat niet alleen pelgrims trekt, maar ook nieuwsgierige bezoekers. Het staat namelijk vol met historische monumenten en is prachtig tegen een rotswand gesitueerd. De Dordogne bevat ook honderden kastelen, de ene nog mooier dan de andere

De prehistorie

Op de camping in de Dordogne is de prehistorie dichterbij dan ooit. De beroemdste grotschilderingen zijn te vinden in Lascaux. Meerdere generaties holenmensen hebben hier indrukwekkende tekeningen achtergelaten. De meer dan tweeduizend tekeningen tonen mensen, dieren en symbolen en bieden een inkijk in de belevingswereld van onze verre voorouders. De originele grot is afgesloten, om schade te voorkomen. Er is echter een exacte replica in de buurt geopend, genaamd Lascaux II.

Lascaux is de beroemdste, maar lang niet de enige prehistorische bezienswaardigheid in de Dordogne. 15 van de 147 prehistorische vindplaatsen zijn UNESCO World Heritage Sites. Als je meer wil weten over onze verre familie uit de tijd van mammoeten en sabeltandtijgers kan je tot slot een van de musea hierover bezoeken.

Grandioze gastronomie

Op de camping in de Dordogne eet je letterlijk als een god in Frankrijk. Het eten uit de deze regio wordt door veel Fransen beschouwd als de beste van het land. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke paté, of verse noten en aardbeien. Het gebied staat bij uitstek bekend om zijn producten van eend. Dat kan variëren van ‘confit de canard’, langzaam gebraden eendenpoot, tot ‘pommes sarladaises’, aardappelen die in eendenvet zijn gebakken. Tot slot worden er exquise zwarte truffels verbouwd. Aan deze luxe paddenstoel is zelfs een heel museum gewijd 

De natuur van de Dordogne

De Dordogne is een waar paradijs voor wandelliefhebbers. Deze streek kent meer dan 5000 kilometer aan wandelroutes. Loop simpelweg vanaf je camping in de Dordogne naar het dichtstbijzijnde dorpsplein. Hiervandaan zijn meestal verschillende wandelroutes uitgezet. Er zijn 6 nationale en 40 regionale natuurparken. Deze kennen een enorme rijkdom aan flora en fauna. Tot slot zijn de velden er bezaaid met bijzondere orchideeën.