Kamperen aan het water

Ultiem vakantiegevoel

Wij Nederlanders zijn waterliefhebbers, en we hoeven gelukkig nooit ver te reizen om bij zee of plas te komen. In plaats van een dagje naar het water, kun je er natuurlijk ook een week of langer doorbrengen. Wat is er heerlijker dan kamperen direct aan een rivier, zee of meer? Vanaf je standplaats zo het water in, het ultieme vakantiegevoel!

Campings aan het water

Wakker worden!

De allerbeste manier om wakker te worden: direct vanuit tent of camper, de rivier, de zee of het meer in voor een frisse duik. In alle stilte, als de waterspiegel nog helemaal glad is, genieten van dit verkwikkende begin van de dag.

De waterpret begint snel met een camping aan het water

Met emmer en schep

Sommige rivieren zijn zo ondiep dat zwemmen er niet mogelijk is. Voor kleine kinderen maakt dat niets uit, die kunnen juist daar lekker spelen met een emmertje en een schepje, of zich laten voortduwen in een bootje. Wel zwembandjes om en altijd een oogje in het zeil houden, dat spreekt voor zich. Want in tegenstelling tot veel zwembaden hebben oevers geen toegangspoortjes en vaak ook geen badmeesters.

Leuk voor iedereen

Kies je voor een camping direct aan zee? De kleinste kinderen kunnen er uren rommelen op het strand met zandkastelen en schelpjes, voor de iets oudere kinderen is het de perfecte plek om te hangen met vrienden. Sommige campings organiseren speciaal voor deze laatste leeftijdscategorie kampvuren op het strand. En voor jou is zo’n camping aan het strand natuurlijk ook geen straf. De wind in je haren, de zilte geur van de zee, het ruisen van de golven in je oren: dat wil je toch het liefst elke dag?

Campings aan het water

Alle campings aan het water