Mini-campings

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Mini-campings

Grootte van camping
Klein: < 60 plaatsen
X
Wissen

2327 campings gevonden

<
1
2
3
4
...
>

Rust, ruimte en natuur op de mooiste mini campings

Zijn rust, ruimte en natuur de perfecte ingrediënten voor jouw vakantie? Dan zoek je je vakantiebestemming op basis van het uitgebreide aanbod mini campings. Het voordeel van deze campings is dat ze kleinschalig zijn opgezet, waardoor er over het algemeen een gemoedelijke en relaxte sfeer hangt. Op deze themapagina vind je een uitgebreide selectie van kleinschalige campings waar je zeker je rust vindt.

Wat kleine campings nu zo aantrekkelijk maakt

Kleine campings hebben doorgaans ruimte voor maximaal zestig kampeermiddelen. Wil je dus niet overlopen worden door hordes toeristen, dan is dit de plek waar je je vakantie boekt. Doordat deze campings zo'n kleinschalige opzet kennen, zijn ze ideaal voor rustzoekers. De kalme campings liggen bovendien vaak midden in de natuur. Stel je eens voor hoe heerlijk het is om gewekt te worden door het vrolijke gekwetter van vogels. Je ritst je tent open en wordt begroet door een koppel eekhoorns, waarna je in de frisse boslucht ontbijt met het bedauwde gras tussen je tenen. Mooier vakantie vieren bestaat gewoon niet.

Een vakantie midden in de natuur op de Veluwe

Voor mooie natuur hoef je ons land zeker niet te verlaten. We kennen in Nederland namelijk veel prachtige natuurlijke gebieden waar je zeker je vakantie door kunt brengen. De provincie Gelderland is hier een heel goed voorbeeld van, met bijvoorbeeld de uitgestrekte heidevelden en unieke zandvlaktes van het nationale park de Hoge Veluwe. Er staan hier fietsen voor je klaar waar je gratis gebruik van maakt. En misschien kom je dan tijdens een mooie tocht wel een van de Nederlandse Big Five tegen, waaronder het ree, het edelhert of het wilde zwijn.

Andere natuurgebieden in Nederland

Er zijn te veel natuurgebieden in ons land om op te noemen. Toch zijn er enkele die de eervolle vermelding extra waard zijn, zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de regio Utrecht. Ook de welbekende Biesbosch in Noord-Brabant is een bijzonder stukje Nederlandse natuur. Dit rivierenlandschap strekt zich helemaal uit tot Zuid-Holland. Ben je toch verknocht aan de regio Noord-Brabant, dan heb je hier ook nog het nationale park de Groote Peel en de Loonse en Drunense Duinen, die meer dan de moeite waard zijn. Meer naar het noorden van ons mooie kikkerlandje, in de provincie Drenthe, kom je onder andere uit bij de Drentse Aa, waar ook zestien sfeervolle dorpen deel van uitmaken.

Een buitenlands avontuur vanaf een kleine camping

Wil je je vleugels verder uitslaan en zoek je de rust buiten onze nationale grens op? Geen probleem, want ook in de rest van Europa vind je prachtige gebieden met de leukste mini campings. Voorbeelden hiervan zijn het mysterieuze Zwarte Woud in Duitsland of de grote wildernis in Noorwegen of Zweden. Europa heeft veel parels van natuurgebieden die wachten om bezocht te worden.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter