Kamperen in Saarland

Vakantie in Saarland

Fietsen en wandelen langs wijnvelden en historische plaatsen

Als je kampeert in Saarland ga je weg van het massatoerisme. Deze deelstaat grenst aan zowel Frankrijk als Luxemburg. Hier vind je viersterren-wandelroutes, zoals de Saar-Hunsrück-Steig. Je kunt ook prachtige fietstochten maken in Saarland, bijvoorbeeld op de Hundsrück. Rivier de Saar kronkelt al miljoenen jaren door het landschap en is een ware blikvanger. De Saarschleife, oftewel de perfecte haarspeldbocht, is een plaatje in het groene landschap. Kleine plaatsen bezitten oud erfgoed. Je vindt ze onder andere tussen glooiende wijnvelden. De stad Trier verrast met Romeinse bezienswaardigheden. De campings liggen mooi in het groen, aan de Moezel en met uitzicht op de wijnvelden bijvoorbeeld.

Tuinen zonder Grenzen

Deze themaroute brengt je langs moderne tuinen en historische parken. De route is grensoverschrijdend en loopt door Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Het is natuurlijk ook mogelijk om een deel van de route te volgen door alleen Saarland, te voet of fietsend bijvoorbeeld. Voorbeelden van tuinen aan de route zijn de Romeinse tuin in Perl Borg en de renaissancetuin die Schloss Berg omlijst.

Een plaatsen om te ontdekken

Het hart van de cultuur- en geschiedenisliefhebber klopt sneller in de oudste stad van Duitsland: Trier. In een ver verleden was dit een belangrijke plaats voor de Romeinen. Tegenwoordig zijn het juist de vele bezienswaardigheden uit die tijd die in het oog springen. Voorbeelden zijn de Romeinse brug die over rivier de Moezel loopt, de Romeinse badhuizen en de Constantijn Basiliek. Tip: de panden rondom de levendige Hauptmarkt zijn prachtig.

Bezienswaardigheden in Saarland

 • De Ludwigskirche

  Deze barokke kerk staat in Saarbrücken. De gekleurde stenen, het kleine torentje en de beelden op de randen maken dit gebouw fotogeniek.

 • Völklinger Hütte

  Een ijzersmelterij die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bezoek het gebouw dat 6 hectare bestrijkt en in de 19de eeuw de grootste ijzer- en staalfabriek van het land was.

 • Johann-Adams molen

  Deze historische molen uit de 16de eeuw is gerenoveerd en open voor bezoekers. Een middeleeuwse maalkamer, een molenrad en een rieten dak maken het plaatje compleet.

 • Gondwana

  Dit museum over de prehistorie is een geliefd uitstapje onder vakantiegangers. Door middel van beeld en geluid wordt de bezoeker meegenomen naar de tijd van de dinosaurussen.

 • Saarburg

  Deze oude plaats is een omweg waard. Te midden van wijnvelden en aan de rivier vind je deze stad, met authentieke huizen, bruggetjes, een kerk en een klooster.

Kampeerthema's in Saarland